0

К омици ще играят в памет на любимеца на поколения българи - Тодор Колев, по време на първото издание на Комедиен театрален фестивал на името на актьора, който ще се проведе от 25 до 30 юни в Шумен. Председател на журито на фестивала е дъщерята на големия ни театрал - Албена Колева.

Насърчава

Този нов и вълнуващ фест има за цел да насърчи създаването и представянето на висококачествени комедийни спектакли от българските театрали, студенти от специализирани висши учебни заведения, както и любителски трупи и непрофесионални артисти. Комедийният театрален фестивал „Тодор Колев“ е създаден от Театър „Васил Друмев“ – Шумен, и ще бъде форум за споделяне на хумор и култура, в който талантливи артисти ще имат възможността да покажат своите умения и да създадат незабравими мигове за публиката. В чест на великия български актьор Тодор Колев фестивалът ще се стреми да поддържа висок стандарт на представените произведения, като се фокусира върху комедията във всичките й форми и жанрове.

Категории

Фестивалът е разделен на две основни категории. Професионални спектакли: включва комедийни постановки от държавни, общински и частни театрални институции. Тези представления ще предложат на зрителите разнообразие от теми и стилове, изпълнени от опитни артисти.

Непрофесионални спектакли: включва комедийни постановки от театрални висши учебни заведения и любителски театрални трупи. Тази категория ще даде възможност на младите и аматьорски таланти да се изявят пред широката публика.

Фестът ще бъде открит с представлението „Да, господин премиер“ с режисьор: Борис Панкин. Билетите за фестивала вече са в продажба на цена от 5 лева. 

*Автор: Елизабет Димитрова