0

Л егендата на сръбската музика Драгана Миркович ще гостува в замъка на българската си колежка Галена край Арбанаси.

НЕЧУВАНО: Турбофолк звезда се прощава с парите от концертите си!

Така тя ще бъде втората солистка на незабравимия оркестър „Южни ветар“ след Миле Китич с рецитал в Калояновата крепост. 

Кошница

Заедно с нея обаче ще бъде родната прима Глория, като двете ще изнесат общ концерт на 19 октомври 2024 г. в заведението на Галена и мъжа й Галин. “За мен е чест” – обяви певицата пред феновете си в социалната мрежа, като публикува постер на събитието.

ДОРИ СТИХИИТЕ Й СЕ ПОДЧИНЯВАТ: Драгана Миркович спря дъжда в Благоевград (СНИМКА)

Новината предизвика многобройни лайкове и коментари от страна на феновете, които са категорични, че това ще е уникална музикална вечер.

Драгана и Глория се сближиха след общия си концерт във Видин през лятото на 2021 г. Тогава стана ясно, че симпатиите им една към друга са големи, като това бе потвърдено с щедрите суперлативи, които изпълнителките си размениха пред почитателите.

През ноември същата година Глория посети телевизията на Драгана Миркович по специална покана. Примата на попфолка се появи в студиото на DM SAT в Пожаревац, като поднесе цяла кошница с подаръци за Миркович.

Приказка

Преди да гостува в Арбанаси, Глория ще изнесе своя юбилеен концерт-спектакъл “Музикална приказка”, който ще се състои на 28 юни в зала 1 на НДК. С него най-ярката ни фолк звезда ще отбележи 30 години на сцена.

ТелеГаф: Лепа и Драгана са хванали балкана!

Прекрасна музика, любими дуетни партньори, неповторима емоция и изненади ще радват зрителите по време на шоуто, а залата вече е почти разпродадена. 2024 г. е юбилейна и за Драгана Миркович, като тя вече обяви, че ще дари парите от всичките си концерти за благотворителност.

Звездата реши тази година в знак на своята 40-годишна кариера и благодарност към всички свои фенове не само да направи турне, с което да зарадва почитателите си, но и да помогне на всички онези, които имат нужда от подкрепа.

„Взех решение, че това турне ще бъде в знак на хуманност, така че приходите ми от всеки концерт да бъдат насочени към тези, които имат най-голяма нужда от помощ. Просто чувствах, че четиридесетте години кариера са повод да благодаря на всички мои почитатели. Щастието се увеличава, когато е споделено, а всяка възможност да направя добро и хуманно дело винаги ме е правела неописуемо щастлива. Ето защо сега повече от всякога искам да зарадвам колкото се може повече хора и имам основателна причина за това", споделя певицата, която в края на 2023 година изнесе голям концерт заедно с колежката си Лепа Брена в зала "Арена София" за рождения ден на радио „Веселина“.