С пазващите строг пост не хапват яйца от Сирни заговезни до Великден. Пълнените яйца се приготвят лесно и са чудесна идея за предястие, отбелязват от supichka.com. А освен това стават и за основно и могат да се правят не само по Великден, но сякаш точно тогава ги свързваме с кухнята.
Пълнени яйца с крема сирене
Необходими продукти:
- 6 варени яйца
- 200 г крема сирене
- 1 стрък пресен лук
- 1/2 ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Измивате яйцата и ги сварявате. Яйцата трябва да са твърдо сварени като великденски яйца. За десет минути вашите яйца ще са твърдо сварени. Сварените яйца измивате със студена вода, за да изстинат добре, след което ги обелвате, нарязвате на две половини и отделяте жълтъците. С помощта на пасатор или кухненски робот пасирате крем сиренето, жълтъците, пресния лук и черния пипер до получаване на мус. Идва ред да напълните белтъците. Може да ползвате шприц или ако нямате под ръка може да ги напълните с помощта на чаена лъжица. Готовите пълнени яйца с крем сирене може да украсите с любимите си пресни подправки. Може да ползвате магданоз, копър, а защо не и розмарин, както са приготвени пълнените яйца на снимките.
Съвет: Тъй като плънката вероятно ще бъде в повече, може да използвате останалата като украса за вашата зелена салата. Освен това, плънката е много подходяща за мазане на препечени филийки, а ако добавите и резен пресен домат, ще получите много свежи сандвичи.