0

Н ов сезон, нов гардероб и, разбира се, нова прическа! Тенденциите през есента ще ви спечелят на първо четене – топли медени нюанси, стилни и плътни дължини, дълъг бретон и няколко холивудски прически, наложили се като абсолютен фаворит, а именно – разпуснатата коса с небрежни букли или кок, позволяващ на част от кичурите да галят лицето ви.

Техника

Блондинките ще имат възможността да избират от огромна палитра. Топлата гама, която напомня за есенните нюанси на жълто, оранжево, червено и кафяво, ще им предостави редица възможности за промяна. Брюнетките също ще имат шанса генерално да променят визията си, те обаче ще клонят повече към отбора на червенокосите диви, чиито прически изпъкват с наситен цвят, придаващ здравина.

По отношение на боите и нанасянето им №1 продължава да е балеажът. Целта на тази техника е косата ви да изглежда максимално естествено, като изсветлена от слънцето през лятото. Крайният резултат е нежно преливане на нюанси от корените към краищата. При този метод на боядисване няма нужда от шапка или фолио, боята се нанася там, където колористът прецени, че акцентите ще изглеждат най-добре. На сребърна позиция е хитът през изминалите години - омбре, а след него така обичаните кичури.

Блясък

Една жена с поддържана коса, изпъкваща със здравина и блясък, винаги провокира внимание. Оформянето сутрин не бива да е рутина, а ритуал, който от една страна ви прави по-красиви, а от друга – ви зарежда с позитивизъм на старта на деня. Най-предпочитани за ежедневната визия са буклите. Разпуснатите къдрици или леко начупената коса е основен избор както при офис визията, така и при по-официални събития като рождени дни, сватби и кръщенета. Ситните къдрици са смел ход, затова добре помислете дали ви отиват. От значение са формата на лицето и чертите ви. Точен съвет бихте получили от личния си коафьор.

Опция, която ще ви накара да изглеждате семпли, стилни и секси, е дългият бретон. Разделен на две, той омекотява изострените линии, издължава лицето ви и крие несъвършенствата. Тенденция от 2024 година насам, която продължава да бъде хит сред тийнейджърите и по-младите дами, е изрусяването на косата само в предната част, а именно дължината на бретона. Ако сте с прекалено тъмна кожа, този ход не е препоръчителен. Така ще създадете излишен контраст, който ще бъде натрапчив. Ако тенът ви е прекалено светъл – нашият съвет е отново да не прибягвате до модния писък.

По отношение на цялостната дължина забравете за косите ала Покахонтас. Отдавна прекалено дългите коси не са на мода. Важно е косата ви да изглежда плътна, а и с изтънени краища, каквито има при дължините, това е трудно постижимо. Ако сте на възраст 20-30 г., опитайте с коса под раменете. 30-40-годишните дами могат да заложат на подстрижка над раменете тип каре. А по-възрастните къса – осигуряваща както удобство, така и стил.