0

И ма редица начини разположението на мебелите да донесе щастие, баланс и хармония в дома. Всекидневната и спалнята са двете помещения наситени с най-много енергия, затова обзавеждането им е изключително важно както за постоянните обитатели, така и за гостите.

Кръг

Всекидневната е социалната точка във всеки дом, от семейните вечери до приятелските събирания. Създайте условия за комфортен разговор, единственото върху което трябва да акцентирате са аранжираните мебели и разпределението им. Как да ги позиционирате зависи от естествената фокусна точка на пространството. Как да ги позиционираме зависи от естествената фокусна точка на пространството. В някои стаи това е архитектурен елемент като камина или прозорци. В други дневни стаи фокусната точка е телевизорът, а в трети – стена с артпроизведения. Намерете вашата фокусна точка и започнете аранжимента оттам. Нашият съвет е да оставите място около всяка мебел, така че свободно да се минава около нея. От значение е големината и броят на мебелите. Повечето от нас имат диван, фотьойл или кресло в хола. Разположете ги към стените, необходимо е да не ги прилепвате до тях, тъй като така и самото почистване на всекидневната става от части по-трудно. Ако островът на щастието – диванът, ви е Г образен, изкушението да го поставите в ъгъла е голямо. Това обаче може да доведе до чувство на клаустрофобия, особено за хората, седнали в най-вътрешната част. Затова издърпайте малко от стената и оставете пространство. Ако все пак искате да сложите нещо там, по – добре сложете някаква ниска конзолна маса. Осигурете си видимост към прозорците, телевизора и вратите. Не поставяйте в никакъв случай вази или скулптури около входовете и изходите на стаите. Това дразни очите и определено създава чувството за помещение тип „дядовата ръкавичка“. Ако тепърва купувате мебели, то задължително заложете на облите форми. Доказано успокояват и създават чувството за завършеност.

Растения

Премахнете огледалата в спалнята, те носят лош късмет и често отразяват негативната натрупана енергия. Аранжировката и подреждането на предметите по определен начин може да ни помогне да сме по-щастливи, за това не подминавайте изпитаните методи. Не случайно редица семейства заспиват с амулети за улавяне на кошмари над леглата, други закачат подкови на вратите си, а трети често палят свещи, чийто аромат да прогони злото. Отваряйте ежедневно прозорците, за да може в дома да влизат слънце и чист въздух. Леглото разположете далеч от прозорците. Украсете с живи цветя. Онези, които имат тръни и шипове, е добре да държите извън дома – на терасата или в градината. Вместо това засадете растения, които имат кръгли листа. Намерете начин да осветявате тъмните и дълги коридори. Добавянето на бръшлян към интериора в банята може тотално да трансформира пространството. Това се дължи на способността на растението да филтрира химическите вещества от козметични продукти и други замърсявания, които се намират в банята.

Врата

Цветът на входната врата определя до голяма степен късмета на дома ви. Според фъншуй входните врати с южно изложение трябва да са боядисани в червено или оранжево. Тези със северно изложение трябва да са сини или черни. Западно разположените врати е добре да бъдат боядисани сиво или бяло, а източните – в кафяво или зелено. Може да украсите вратата с късметлийска подкова - някои вярват, че подковата трябва да е насочена нагоре. Други са убедени, че е по-добре подковата да е обърната надолу. Изборът е ваш. Важно е символът да присъства.

Стена

Начините, по които хората могат да превърнат кухнята в по-щастливо място, включват създаването на „стена за благодарност“, която да бъде осеяна с всичко щастливо, което се случва в живота ви и за което сте благодарни. Този съвет идва от проучване на изследователи от университета в Харвард, според данните на което щастието идва от силните връзки с приятелите и семейството.