0

Л ятото свърши. Време е да се сбогувате с пъстрия и лек гардероб, правейки място на сезонните дрехи – дълги блузи, панталони, сака, палта и пр. Преди да се заемете с голямата размяна, освободете място. Пригответе терен за съхранение и добре помислете кой ход ще е най-функционален. Ако не разполагате с голям и празен таван, то вероятно мисията ви е само една – багажът трябва да е колкото се може по-малък като обем.

Това е причината мнозина да не опаковат дрехите си в пластмасови или платнени органайзери, нито пък да ги прибират в кашони. За целта те използват вакуумни торби.

Съхранение

Ако сте любител на модата и притежавате купища дрехи, то разделете ги по вид. Панталоните приберете в един плик, ризите в друг и пр. Пазарът предлага изобилие от различни размери, като едни от най-големите минават метър. След като съберете всичко налично, старателно го подредете в найлона и затворете с помощта на плъзгащия механизъм, разбира се, ако такъв е наличен. След това изсмучете с прахосмукачка излишния въздух. Трябва да сте наясно, че дрехите ви ще бъдат леко смачкани за следващия сезон, но пък единственият минус е почти незабележим пред десетките предимства на торбите.

Възможно е да не сте техен фен и да искате всичко да е под конец, то тогава изберете органайзери. Твърдите са особено подходящи, тъй като предпазват максимално съдържанието. Обикновено са добър вариант за обувки или аксесоари – шалове, шапки с периферия и пр. По-скъпи са и заемат място, но позволяват да сгънете дрехите, както пожелаете, както и да ги приберете напълно готови за следващата година. Моделите от плат са по-неустойчиви, но набират достатъчно симпатизанти. Те са страхотен вариант и за съхранение на дрехи, които са аут от употреба, както и на тоалети, които ежедневно използвате. Може да заложите и на друг познат метод – кашоните. Внимавайте обаче за вредители. Често влагата нанася щети върху хартията, а тя от своя страна върху материите. Не на последно място не пропускайте да поставите ароматизатори. Малка стъпка, която ще запази добрия аромат и ще освежи платовете.

Промяна

Най-хубавото от празния гардероб е възможността да подредите дрехите за сезон есен/зима както намерите за добре. Не е задължително да използвате миналогодишната схема, всъщност препоръчително е да направите леко разместване. Според философията на фъншуй много често незабележимите промени провокират добро настроение и позитивизъм. Използвайте метода по вид или цвят. Така най-лесно ще се ориентирате кое къде се намира, търсейки добро съчетание. Вариант е да направите и поредица от цялостни аутфити.

Тук е важно да разполагате с достатъчно на брой закачалки. Някои дами и господа дори добавят пликче с аксесоарите, които пасват.
Ако използвате кутии за тях, нашият съвет е да поставите етикети. Освен красива визия те създават и чувство за ред. Така крайният резултат ще ви донесе необходимото удовлетворение.

По отношение на ароматите подходящи са лавандула и ванилия. В никакъв случай не прибягвайте до остри миризми, има шанс те да се слеят с тези на използвания перилен препарат и омекотител, което ще придаде излишна натрапчивост, особено ако на късен етап прибавите и любим парфюм.