0

И звънземните идват навръх 2 октомври, баш за Черното слънце и ще кацнат на Великденския остров - вярват хиляди и с чувство на преклонение или желание за сеир отиват да гледат как това ще се случи.

Фази на слънчево затъмнение.

 Фази на слънчево затъмнение.
istock

Информацията се появи първо в чилийската преса - на шега или не, но някои повярваха и се юрнаха да гледат как корабите с малки зелени или там каквито и да са човечета ще дойдат за среща със зямляните. Разбира се, повечето отиват да видят забележителностите и най-вече легендарните гигантски статуи моаи.

Океан

Великденският остров е захвърлен насред Тихия океан, местните го наричат Рапа Нуи. И до ден днешен се спори как са се появили статуите моаи. Най-солидната теория бе, че са ги пренасяли с помощта на отсечени трупи на дървета, които са изчезнали още преди векове. Но това бе опровергано, защото по този начин напрактика цялата гора е трябвало да бъде изсичана само за преноса на една моаи. Затова отново излезе на преден план теорията, че е използвана левитация или друга извънземна технология. Та се вярва, че именно по време на слънчево затъмнение извънземните ще се завърнат да видят стауите на предците си.

Сплетни

Иначе астролозите очакват затъмнението на 2 октомври в целия свят - дори там, където не се вижда - да разпали нови сплетни и да извади на показ скрити досега противоречия. Заплашени са старите съюзи и приятелства. Вярва се, че слънчевото затъмнение ще отприщи време на предателство и конфликти, ще извади наяве неизвестни скандали. Интригите и забиването на нож в гърба от най-малко очакван човек ще бъде обичайна практика, твърдят с устрем астроекспертите.

Затъмнението сега се пада във Везни, което малко смекчава ситуацията, но като цяло периодът е много опасен, твърдят познавачите. Везните изваждат напред, едва ли не във всяка ситуация, въпроса за избора. В периода около и след слънчевото затъмнение трябва да бъдем особено внимателни към здравето си, гласи съветът. Възможни са нервни кризи и сърдечни проблеми. Храната може да се превърне в наш враг, гласи тезата. Контрастни душове, когато това е възможно и няма здравословни проблеми за тях, както и здравият сън са най-добрите лечебни средства в случая.

На прицел от злите сили ще са семействата и колективите, отсичат астролози. И добавят, че конкретно това затъмнение може да бутне стария ред и да обърка дори най-добре направените предварително сметки.