0

А ромат на горещ шоколад, стари ленти и чифт топли пантофи - всичко това прекрасно описва настанилата се в домовете ни декемврийска приказка. 

Вълнение витае около размяната на подаръци, като и тази година тенденцията за най-разпространен подарък, а именно удобни обувки за вкъщи, се затвърждава.

Форми

Предпочитани остават моделите с кожа и пух. Голяма част от предложенията са унисекс, комбинирали високо качество на изработка и удобство. Обемните пантофи са чест избор заради свободата, която осигуряват на стъпалото. Най-важното е самите вие да се чувствате добре от покупката, дискомфортът за сметка на красивата визия е напълно ненужен в този случай. Подметката е ниска или средна, според изискванията на купувача се определя нивото на твърдост, както и опцията за допълнителни ортопедични стелки. Грубите и масивни основи ще ви лишат от търсената лекота при ходене. По отношение на върха - облата форма остава №1 на пазара. През миналата година някои любители на модата избраха заострения край тип “Аладин”, но подобно на други нетрадиционни дизайнерски решения, той отшумя като тенденция. Любопитна подробност е, че сред зимните колекции се нареждат открити пантофи. От началото на годината те генерират огромен интерес както от страна на нежния пол, така и от мачовците, излезли от консервативната рамка. Разбира се, могат да се носят на бос крак или с чорап - зад стените на къщата никой няма да ви укори, че не изглеждате добре.

По отношение на цветовата гама - край на класическия черен цвят и последвалите го тъмни нюанси на кафяво, сиво и синьо. През 2023/2023 двата пола ще разчупят клишираната визия със светли тонове. Приветливият вид не само ще освежи целия им аутфит, но ще създаде и допълнителното усещане за стил и чистота.

Качество

Един от най-красивите модели, преобладаващ в мъжките колекции, е опцията с леко затворена пета, караща модела да изглежда като елегантна домашна обувка. Често дизайнерите залагат на вълна, тъй като запазва топлината, но също така не запарява краката. Може да заложите на екокожа или бутикова такава, имайте предвид обаче, че цената ще скочи. Някои ценители избират пантофи с косъм от лисица или бобър, други робуват на марки, доказали се във времето, а трети не се страхуват да се доверят на новите, различни и най-вече достъпни опции. Това, което обединява и трите групи, е поддръжката. Ако не се грижите добре и с необходимите препарати според изработката и материала, видът на вашите пантофи ще остарее, а захабяването ще ви принуди да се сдобиете с друг чифт. Затова нашият съвет е след правилната инвестиция да обърнете детайлно внимание на етикета, полагайки грижи по точно спуснатите от производителя указания.

Весели ботуши за най-малките

Децата ще грабнат най-интересните и разнообразни модели, повечето от които уникални сами по себе си. Различни животни, любимци от фантастичния свят и анимационните ленти, свръхсъщества и елементи от растителността ще украсят максипантофите за малките хора. Това е така, тъй като при тях хитови ще бъдат ботушите, в които крачетата просто се потапят. Добрата новина е, че родителите ще са сигурни, че наследниците им ще стъпват удобно, без да измръзнат.