0

П ентагонът е разследвал 510 случая на извънземни през 2022 г., сочи публикуван доклад на щатското военно ведомство.

Повечето са със съвсем тривиални земни обяснения, но 171 от случаите са затруднили дори военните експерти, които непоколебимо вярват, че сме сами в цялата вселена. Обяснение няма и от дошлите им на помощ специалисти от НАСА.

Птици

От въпросните 510 случая проверките сочат, че 195 могат категорично да се кажат какво са. Така от тях 6 са били птици и нищо друго. 26 пъти дронове са били объркани с НЛО. И сега преобладаваща група сред съмненията за извънземни се обяснява с балони – метеорологични или други. Ще припомним, че откакто почва голямата истерия с извънземните - катастрофата край Розуел на 2 юли 1947 г., балоните под една или друга форма са основните заподозрени. Та миналата година 163 пъти балони са взети за НЛО. 144 от случаите се обясняват с оптични и природни явления, с грешно боравене с камерите. Но 171 пъти има неща, които дори от Пентагона не са успели да обяснят. И става въпрос за признати случаи, при които няма никаква фалшификация или опит за евтина сензация.

Прессекретарят на НАСА Карън Фокс заявява след публикуването на доклада, че всичко може да `е съвсем простичко. „Извънземните не са единствените обяснения на странните явления в небето. Земните явления са много по-вероятни. Ако нещо не го разбираме, това не означава, че е извънземно“, казва тя.

Какво?

Ако това не са случаи на извънземни, тогава на какво са, се питат изследователи. При това очевидци на разследваните случаи са само военни и работещи за армията - пилоти, техници, оператори на наземни радарни установки, матроси от самолетоносачите. Описаните като НЛО обекти са били големи по 15-20 метра в диаметър, движели се много бързо и са сменяли посоки и скорости по непознат дори за физиците теоретици начин. След това кръжели, бързо се издигали на 10 километра височина без никакви или поне никакви видими двигатели. Даже не се забелязват никакви реактивни потоци след апаратите, които променят траекториите си с ускорения от 100 до 1000 g за секунди. Което би било убийството за хората, ако управляват въпросните апарати.

Сред изследваните има и случаи под водата. Обектите излизат скоростно от водата (предимно в океана) и при това без никакви турболенции или каквито и да е други сътресения, които често съпътстват познатите ни летателни средства като самолети, когато преодоляват звуковата бариера.

От Пентагона казват, че към всеки един от случаите трябва да се отнасяме с изключителна важност. Предполага се, че много от тях може да са разузнавателни средства на други държави, като китайските са на първо място в списъка.