0

П евицата Петя Буюклиева е готова да стане баба.

„Пожелавам си скоро да се радвам на внуче. Готова съм за това и чакам с нетърпение. Ще му пея „Баба ми е фаталната жена“, сподели пред „Телеграф“ певицата. Именно това ще бъде едно от желанията й, когато духа свещичките на тортата за рождения си ден. „Ще си пожелая здраве, разбира се, за мен за семейството ми, за да мога още много години да празнувам този мой празник заедно с тях. Пожелавам си една малка внучка, представям си да е момиченце. Ще се разхождаме с нея, ще си пеем. Пожелавам на всички обич. Време е да се откажем от омразата и да дадем път на любовта“, сподели откровено певицата.

Торта

Както повелява за една истинска звезда, Петя Буюклиева ще отбележи празника си подобаващо. „Разбира се, че ще имам торта. Имам една моя много близка приятелка Ради, която всяка година ми прави торта с моя образ. Досега винаги ми е правила страхотни торти и тази година ще има. Спазва на 100 процента моя стил и визия“, с усмивка разказва тя. Певицата е родена в 4 сутринта на 24 юни. „Това е един много вълшебен ден. Еньовден - магия. Мисля, че точно тогава някъде с първата глътка въздух, която съм поела, съм вдишала от магията на музиката и съм получила този вълшебен глас“, споделя тя. Тази година ще има два рождени дни. Един в България и друг в Швейцария. „Моето семейство е така разпръснато по света. Тук в България сме аз, мъжът ми, баща ми, племенниците ми. С тях ще направим един страхотен рожден ден на точната дата. Планирала съм да отида до някой манастир. До Бачковския например. Ще се помоля и ще благодаря, много е важно да не забравяме да благодарим за всичко, което получаваме. И след това ще се съберем“, споделя певицата. Всъщност манастирите у нас са едно от най-любимите места на Петя Буюклиева. Най-много обича Бачковския и Рилския. Това според нея са високо енергийни места, на които тя обича да ходи, за да се презарежда. „Мисля, че природата е моят акумулатор, който ме зарежда, за да правя хубава музика“, споделя още тя.

Обир

След балканското парти Буюклиева ще отбележи и европейски рожден ден. „Синът ми живее от години в Швейцария с моята снаха, доколкото подочух, са ми организирали празненство и там“, добавя Буюклиева. Това ще се случи поне след месец, защото в момента на изпълнителката й предстоят няколко концерта из страната, които е поела вече като ангажимент. Не държи на материалните подаръци, макар и работата й по света да й е дала възможност, както празнува на най-страхотните места, така и да получава уникални подаръци. „Празнувала съм къде ли не, получавала съм такива страхотни признания, отличия и подаръци, скъпи и прескъпи, някои с нумизматична стойност. Ценях ги много. Преди да се преместим в новия си апартамент, ни обраха. Докато сме били навън за малко с мъжа ми, явно са ни следили и са отворили за секунди и бяха взели всичко“, разказва Буюклиева. След тази случка тя си дава сметка, че всъщност спомените и емоциите са много по-ценни и важни от всеки един материален подарък. „Преди това много държах, но разбрах, че всичко, което може да се купи с пари, никак не е безценно“, прави заключение тя.

Какофония

Най-прекрасното нещо след музиката в живота й е нейното семейство. Формула за дълъг брак според нея няма. „Трябва да имаш късмет. Късмет да срещнеш в правилното време твоя човек. Както се казва, да откриеш половинка си“, споделя откровено тя. Според нея пълно щастие няма в нито едно семейство, но е важно да се намери баланс. В нейния дом например хармонията е открита. Тя готви, мъжът й чисти след нея. И всичко е точно. Не му се сърди, че подрежда след нея. „Аз правя страхотна какофония като готвя, но пък той върви след мен много прилежно и почиства всичко. Може би някога и да ме е дразнело, но сега как ще се нервирам, ми той ми помага и ме отменя в това да чистя, благодарна съм му“, с усмивка споделя изпълнителката. Според нея за връзката е много важно да има деца – децата обединяват двама души в една обща цел и ги сплотяват, такова е мнението на певицата.

Записа албум с детски песнички

Петя Буюклиева записа албум с детски песнички и сбъдна една своя мечта да направи концерт спектакъл за деца „Слънчеви песнички“. Всичко започва, след като записва албум, посветен на децата, по музика на прекрасния Доно Цветков, който е композиторът на "Ало, слънчице", една от най-слушаните детски песни. Детският спектакъл е повече от успешен. В момента певицата работи по монтажа на концерта, който съвсем скоро ще бъде излъчен по телевизията. „С това представление аз успях да събера в една зала три поколения“, щастливо разказва певицата.

В него Буюклиева се превръща в приказна пееща фея. „Химията между мен и децата се получи уникално. Написах сценарии, направих уникална режисура, спечелих конкурс и влезнах в културния афиш и съм много щастлива“, обяснява изпълнителката. Залата се оказала тясна за желаещите да гледат представлението.

Върти станимашки сарми

Петя Буюклиева е звезда не само на сцената, но и в кухнята. Кулинарията е нейна голяма страст. Обича да готви всичко, но запазената й марка са станимашките сармички. „Те са едни такива малки по 2 см, много пипкави за приготвяне, но са уникални. В общи линии готвиш ги 3 часа, ядеш за 20 минути, но са страхотни“, обяснява певицата. Харесва също да прави сладкиши, но нескромно обяснява, че почти няма ястие, което да й се опъне.