0

- Шеки, на 7 октомври ти предстои промоция на нов албум в обновения рок бар „Трик“. Разкажи ни какви песни ще включва и колко време си работил по тях.

- Цяло лято композирах и избрах четири песни, като реших да издам сингъл. Днес е трудно да имаш средствата за цял албум. В края на новата година ще издам още един сингъл. На промоконцерта ще изпълня няколко авторски песни от предишните ми два албума и само една от новия. Ще се продава CD на място на цена 15 лв. Същата вечер ще представя и първия си музикален клип към „Един живот за мечтите не стига“. Една продукция на Иво Канин.

- С кои музиканти ще излезеш на сцената и откога и откъде датира вашето познанство?

- Имам нов бенд. Всички са страшно талантливи, влюбени в музиката и много сериозни в работата като група. Басистката Биляна ме запозна с талантливия китарист Денис, а той пък ме запозна с талантливия барабанист Мариан. Отскоро сме заедно, но звучим супер и се забавляваме. Денис Александров е китара. Биляна Добрева – бас, и Мариан Богомилов на барабани.

- Освен новите парчета ще видим и ново видео. Към кое парче? Къде го заснехте и каква е неговата история?

- За първи път ще имам видео към моя авторска песен. Това е една продукция на Иво Канин, както вече споменах. Той е страхотен фотограф, създава и видеа, има си страница във Фейсбук. Песента е от предишния ми албум Burning Sky... Един живот за мечтите не стига. Текст, музика, аранжимент съм си аз. Много си харесвам тази песен.

- За записите на албума ти е помогнал Любо Киров. Кога той повярва в теб и твоя талант и реално ти подаде ръка?

- Любо Киров е духовен, сърцат и добър човек. Не е случайно, че е толкова успешен. Също така е много интелигентен човек. През 2018 г. си написах на страницата във Фейсбук - „Аххх колко песни написах, но нямам нужния бюджет за студио“. Любо случайно прочел това и се срещна с мен на една бензиностанция. Подкрепи ме, насърчи ме и ми вдъхна вяра. Помага за всеки мой албум със средства. Благодаря. За този сингъл ме изненада в бар „Билкова“. Там ходя от 20-годишен и собственикът Стефан Камилев ме изненада, като сам предложи средства. Благодаря от сърце!

- Как премина твоето лято?

- Обичам морето. Влюбен съм в нашето си море. Чувствам се свободен, пльоскам се във водата, пия си вечер биричка... Ходя на плаж, посещавам баровете по морето, карам си маздата и се радвам на живота! Благодаря на Вселената, че съм жив и здрав и близките ми също!

- Бил си част и от парти на „Харли Дейвидсън“. Разкажи ни за него.

- Харли са ми фенове и редовно ме канят. Чуха ме на парти на моторите „Индиан“ и оттогава редовно ме канят на своите купони. Интелигентни и усмихнати хора. И най-важното - обичат рок.

- Наистина ли си намерил първия си запис на аудиокасетка от 1999 г. чак сега и това ти е коствало 50 лв.?

- Страдах, че не си пазя култовата касетка от 1999. A TRIBUTE TO BLACK SABBATH. Не се продава, няма я, а е жесток запис. Записахме на живо в студио „Графити“. На баса е Ерол от „Уикеда“, на китара е Пепи от „Киора“, на китара е и Иво Чалъков от Gravity Co. Участва и Боби Струкански от Baby Face Clan - бас е в една песен. Барабанист е един велик музикант, който рано ни напусна. Той ме запозна с много музиканти, с които работих във времето. Казва се Михаил Яланджиев – Църо. Благодаря ти, Църе. Иии стоя си и хоп случайно ми пише човек „Здравей, имам касетката ти, това е ценно и за 50 лв. я давам“. Казах си якоооооо и я имам (смее се).

- Липсват ли ти годините на 90-те?

- 90-те бяха страхотни години. Беше време за забавления. Имах много момичета за купон тогава (смее се). Сега е малко по-различно. Скоро ставам на 50... Помоооощ... Ужаааас. Аз на толкова много години – нееееееее (смее се). Но назад не поглеждам. Важно е днес и утре. Миналото няма да те отведе никъде, но миналото е мъдрост и опит.

- Ако можеш да върнеш времето назад – би ли го направил и какво би променил?

- Ако върна времето, първо ще избера друг техникум, ще чета и уча повече и ще бъда по-смел в дадени ситуации. И ще подмина няколко момичета!

- Брус Дикинсън – гласът на Iron Maiden, е може би най-големият ти кумир. Ти имаше възможността да се докоснеш до него и да се запознаете. С кого още би искал да се срещнеш?

- Все още се насълзявам, като си спомня за срещата ни и как пях преди него, а микрофонът му стоеше до моя... И как му пях зад сцената, в очите му, негова песен и той широко се усмихна и ме награди с огромни автографи върху книгата си и плоча солова. Искам да срещна басиста и създател на Iron Maiden. Великият Стив Харис. Да му кажа, че е мегаталантлив и да го поздравя за великата група и великите песни, които е написал и че е дал шанс на феноменалния Брус да стане мега, а Брус от своя страна прави Iron Maiden велики, защото гласът и талантът му ги изстрелват високo.

- Сигурно имаш много фенки? Как се справяш с по-напористите?

- Имам фенки, но не е това, което си мислят хората. Фенки си ми пишат чат-пат, лафим си и ме подкрепят. Благодаря. Доста момичета ми писаха, когато бях по телевизията в „Гласът на България“.

- Кой е Шеки извън музиката и има ли живот извън нея?

- Музиката в страната ни на рок певец кой знае какво не му се случва. Живея нормален живот, не съм богат, не съм успял в бизнеса. Опитвам се да изкарвам джобните си само с пеене, така се чувствам свободен. Засега се справям. Правя концерти с бенда си, също свирим на частни партита и мото фестове. Канят ме и сам, аз съм one man show. Пускам саундтрак и си пея на живо. Иначе творя, разхождам кучето, карам колата, гледам филми, слушам музика, хапвам, пийвам и най-любимо ми е да харесвам момиче и да се забавляваме.

- Какво ще пожелаеш на читателите на „Телеграф“?

- На читателите пожелавам сила, здраве и сбъднати мечти! Да живее България!