0

 

- Здравейтe, Gogin. Разкажете ни историята на “Убийствени мисли”. Какво ви провокира да напишете песен за всички „втори шансове“, които даваме в любовта?

- Здравей и благодаря за шанса да си поговорим за „Убийствени мисли“. Всичко започна с фразата „Защото казах да останеш, затова ли тръгна си?“. Тя си дойде и с мелодията. Хареса ми контрастът между двете действия, а те са безкрайно познати на всички ни – всеки е оставал някъде, всеки си е тръгвал. Темата се разви естествено в посоката на вторите шансове, защото аз самият съм човек, който е ЗА вторите шансове и компромисите в името на любовта и синхрона между двама човека. Всеки има право на втори шанс, стига да го иска. Е, в песента не се случва точно така, но пък и в живота не всеки втори шанс е победа.

- С кого работихте по парчето?

- Създадохме го съвместно с Димитър Атанасов – изключително добър музикант. Той разви музиката по моя вокална линия, а текстът на парчето е мой.

- Това е първата ви песен на български език. Защо предприехте тази промяна след 4 сингъла на английски?

- Не го приемам като промяна. Има моменти, в който идеите ми се изливат по-плавно с английски думи, друг път на български. До момента се случваше така, че виждах сила в английските си парчета, сега усетих същото и в „Убийствени мисли“ и вкарахме страшно много пот и любов както в създаването на самата песен, така и във филмирането й.

- Оттук нататък само на български ли ще работите?

- Не, определено обичам да пиша на английски. Има думи, които на двата езика носят различна мелодика, затова си струва да бъдат казани по най-добрия начин, чисто музикално, затова се радвам, че имам тази свобода.

- Клипът към „Убийствени мисли“ е като черно-бял минифилм, който чудесно допълва смисъла на текста? Разкажете ни малко повече за вашата роля във видеото?

- Радвам се, че използваш думата „допълва“, това беше и идеята – да развием темата отвъд песента и да я приключим във „филма“. Ролята ми е много кратка, но важна. Символизира кармата, която понякога е ключов помощник в трудни ситуации. В нашия случай тя отървава лирическия герой/героиня от нещо не толкова добро.

- Чия беше идеята за видеото и какъв екип стои зад снимките?

- Режисьор на клипа е Емануил Алберт, който се впусна в идеята ми и я доразвихме заедно до това, което виждате на екрана. Екипът беше сформиран от продуцента Александър Ганчев.

Респект и към актьорите Жаклин Даскалова и Петър Петров.

- Играете ролята на кармата във видеото. Случвало ли ви се е в живота да влезете в подобна роля?

- За щастие не, не бих приел ролята на чужда карма в истинския живот. Добър слушател съм, бих казал, че винаги се отзовавам със съвети и помощ, но всеки трябва да си изиграе играта така, както усеща, за да излезе от нея с усмивка или урок. Всичко, което ни се случва, е важно за това в какви хора се превръщаме.

- Всъщност вярвате ли в кармата?

- Да. „Карма“ звучи леко вяло за повечето хора, но с прости думи това е пътят, който си строим под властта на нашите предишни действия. Трябва да сме добри по пътя си, защото рано или късно всичко се връща.

- Какво е любовта за теб?

- Любовта е абсолютна движеща сила. Дори и тогава, когато ни движи надолу, се намира друга любов, която да ни дръпне пак нагоре. Не говоря непременно за любовта между партньори, а и за приятелската, тази в семейството ни, всяка форма на любов.

- Кое е последното нещо, от което почерпи вдъхновение за песните си?

- Сигурен съм, че песента е вдъхновена от нещо, което съм видял, чул или преживял. Не осъзнавам какво е то точно, явно ще си остане скрито, но със сигурност не е буквално възпяване на любовна драма. Също така знам, че всеки замесен в песента е вкарал различна енергия и вдъхновение от нещо собствено, затова и всичко се получи толкова истинско.

- Върху какво ново работиш?

- Надявам се следващата година да е много музикална за мен. Ако всичко е наред и наистина бъде такава, тогава ще си говорим и по други интересни теми.

- Занимавате се и с мода. Разкажете ни малко повече за тази ваша професионална страна?

- Модата е израз и свобода. По нашите балкански ширини всичко е пропито с предразсъдъци и чуждо мнение. Критично е да осъзнаем, че няма по-хубаво нещо от това човек да е свободен, щастлив и подкрепян. Казвам това, защото точно стилът ни на обличане показва какви сме – свободни ли сме, смели ли сме или сме се нагласили заради съседите и чуждото мнение. DIZA @mydiza e марката ми за дрехи и аксесоари - улична мода, в която вкарвам послания, характери, даже и игри на думи, точно както в музиката.

- Какво е музиката за вас?

- Музиката е едно от най-силните изкуства, енергия, а понякога е и дневник на спомени.

- Откъде дойде любовта ви към музиката?

- Пак карма може би? Всъщност, ако се замислим, всеки един човек обича музиката. При мен със сигурност любовта е засилена от непрестанното звучене на китарата на баща ми. Слушал съм го да свири, да пее, чувал съм за бандите, в които е свирил, като съм бил малък. В списъка с причините бих вкарал дори и не дотам доброто пригласяне на майка ми, която пък е суперсвеж и креативен човек. Меломанията ме налегна през 90-те, от тогава искам да имам нещо мое и ето – имам.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол. Кого бихте избрали?

- Не съм сигурен, че искам да го правя. Идолите си искам да гледам и слушам от първи ред, дори да ме блъскат хиляди лакти.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Бих се възползвал от ситуацията и бих зарязал телефона си. Бих взел вода, китара, за да се науча, слънцезащитен крем и кутия със снимки.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Лесно прощавам неща, наранили мен. Не бих простил, ако някой нарани семейството ми или близък приятел.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- С голямо закъснение – „Железният светилник“. В момента съм в „Шантарам“.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Забавно, интересно и креативно дете за големите и дразнител за сестра ми и братовчедите.

- Порасналият Gogin сбъдна ли мечтите от детството си?

- Може би да…Колкото повече пораствам обаче главата ми се запълва с все повече и повече идеи, което прави ежедневието ми хем приятно динамично, хем неспокойно на моменти.

Музиката определено „нивелира“ и вкарва баланс между желания и реалност.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Не съм от най-постоянните, но влизам често във фитнеса, правя street workout и мобилност.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Силно разтягане и кафе.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Вкарвам студен въздух в стаята. Така се спи най-сладко.