0

“Ще бъдете най-добре защитени с елегантно кашмирено палто и чифт черни очила” - прословутата фраза на Габриел (Коко) Шанел е позната на почти всяка любителка на висшата мода. През 2022/2023 дрехите от ценната нишка ще са акцент в колекциите, а сред най-популярните подаръци през празничните декември и януари ще бъдат пуловерите в познатата декемврийска палитра на червено, зелено и бяло. Разбира се, ще доминира код “Коледа”, а декорациите ще изобилстват от весели надписи, рисунки на елхи, звезди и подаръци.

Комфорт

Дамските предложения се разделят основно на две линии - модели, акцентиращи на ярките и наситени цветове, както и такива, запазили елегантната си линия, използващи гамата чрез фин акцент. През студените месеци отново ще се носят по-свободни връхни дрехи, с дълъг ръкав, прибран при китките. Падналото ниво на раменете е напълно търсен ефект, създаващ спортно-елегантна и ежедневна визия. Деколтето е въпрос на личен избор, тъй като от подиума до уличната мода изборът ще е повече от разнообразен. Нашият съвет е да изберете основната червена палитра. За жените до 35 г. хитови ще бъдат пуловерите с декемврийски шарки.

Не се колебайте и прибавете към бляскавия си гардероб удобни и топли дрехи - гарантирано ще сте щастливи както от осигурения комфорт, така и от визията си. Комбинацията с розово и бяло ще допринесе още повече за празничния ви аутфит. Ако обаче огненият нюанс не ви отива, заложете на зелена или синя основа. Жилетките и дуо моделите са фаворит, като първите през тази и следващата година се отличават с дължина до бедрата и макси копчета.


Някои от мъжките модели са фаворит заради изображенията на анимационни герои, но с коледен привкус или заради смешните, а понякога и цинични, но с хумористична нотка надписи. 

Поддръжка

Кашмирът ще ви подари удоволствие, но вие трябва да се заемете с правилната грижа и поддръжка на дрехите си. Знаете ли например, че за изработването на един пуловер са необходими влакна от подкосмието на три до пет кози? Разбира се, той е по-предпочитан от вълната, и то по ред причини. Предлага три пъти по-добра изолация от студа навън, като задържа телесната температура, без обаче да ви е горещо.

Дрехите са меки на допир и доста по-леки. А и в бъдеще, ако следвате правилните инструкции, ще се уверите, че е издръжлива на времето материя. Съветваме ви да перете дрехите си от кашмир на ръка и с вода не по-топла от 30 градуса. Също така използвайте специален за целта препарат. Не използвайте белина или други силни концентрати, със сигурност ще нанесете непоправими щети на първоначалния вид. Не ги изстисквайте, нито простирайте - кашмирът трябва да съхне върху равна повърхност. Гладенето е напълно излишно, но ако държите - не бива да става пряко. И най-важното - не използвайте закачалки, сгъвайте дрехите си. Така красивата визия ще се задържи през годините, а инвестицията гарантирано ще ви се отплати. 

Дрескод за домашните любимци 

Празничната атмосфера в дома трябва да се поддържа и какъв по-забавен начин от налагането на домашен дрескод, особено ако важи и за домашните любимци... Дизайнерите определено знаят как да сюрпризират приятелите на четирикраките с предложения, на които трудно може да се устои. Освен красиви, повечето модели предлагат свобода на животинчетата, така че да не усещат дискомфорт. Създадени са от различни видове материи, най-много модели има за кучетата, като веднага след това следват котките. Някои от дрехите за по-големи котки могат да се използват за малки породи кучета като чихуахуа например.