0

Д иетолозите предлагат множество диети. Повечето от нас се лутат и избират първо един хранителен режим, а след това друг. В крайна сметка искаме да бъдем слаби, привлекателни, както заради себе си, така и за да получаваме комплименти от другите!

Някои диети са много вредни за спазване, но сме готови на всичко, за да имаме красива фигура. Лунната диета за отслабване е добра, защото се понася доста лесно и дава осезаеми резултати, които не изчезват по-късно, пише dietyc.com.

Влиянието

Луната играе важна роля в земните приливи и отливи. Нейните фази помагат на хората да следят преминаващите месеци и сезони. Съществуват и много митове и легенди за силата на луната, въпреки че науката все още не е намерила подкрепа за повечето от тях. Сателитът на Земята взаимодейства с природата на нашата планета. Луната влияе на водите на Световния океан – върху приливите и отливите. Тези моменти се усилват по време на пълнолуние и новолуние. Още в древни времена гърците забелязват периодичността на циклите на най-близкия съсед на Земята и съставят синодичен (лунен) календар. Факт е, че човек, чието тяло е 75% вода, също е подложен на влиянието на небесно тяло. Придържайки се към синодичния календар, започваме нов бизнес, правим нова прическа, засаждаме растение. Луната оказва влияние върху психиката на човека, здравето му, метаболизма в тялото.

Особености

Пълният цикъл на луната отнема 28 дни. Цикълът се състои от 4 етапа. Всеки един от тях въздейства по различен начин: с новолунието човешкото тяло започва да се възстановява. Трябва да ядете протеинови храни, зеленчуци, които не са преминали термична обработка;

с нарастващата луна месецът изглежда вляво. Тялото по-бързо метаболизира хранителните вещества и понася по-леко физическите натоварвания, обмяната на веществата става по-бърза, апетитът нараства. Включете в менюто пресни зеленчуци и плодове, нискокалорични протеинови храни. При пълнолуние луната е кръгла. В моретата и океаните водата се втурва към брега, а в човешкото тяло клетките и междуклетъчните пространства се пълнят с течност. В този момент трябва да се поддържа нискокалорична диета: ястия от зърнени храни, първи и втори зеленчукови ястия, билкови и ферментирали млечни напитки;

с намаляваща луна месецът изглежда вдясно. Отпадъците, токсините, излишната течност и други отрови се отстраняват лесно от тялото. През този период се препоръчва да се ограничи консумацията на бързи въглехидрати, мазни храни, да се пие повече вода.

Лунен календар с фазите на Луната за месец декември 2023 година

05 декември 2023 – 07:51:58 часа – последна четвърт

13 декември 2023 – 01:32:07 часа – новолуние

19 декември 2023 – 20:40:28 часа – първа четвърт

27 декември 2023 – 02:33:43 часа – пълнолуние

Правила

Най-добрите дни за диета по лунния календар падат на новолуние и пълнолуние. И е препоръчително да го попълните в дните, когато започва следващият период. Следователно дните за отслабване могат да продължат 7, 14, 21, 28 дни. Често хранене се препоръчва при диетата по лунния календар, хранете се между 4-6 пъти на ден на малки порции, пийте много течности и избягвайте храненето след 18 часа. По време на пълнолуние се препоръчва да се организират гладни дни (фастинг). В тези дни пийте поне по 3 литра течност, която включва прясно приготвени сокове от зеленчуци, плодове, билкови настойки и вода. Можете да ядете зеленчукови и плодови салати, някои протеинови храни.

По време на хранене по лунния календар изключете алкохолни напитки, мазни, сладки, пикантни, пържени, ограничете приема на сол.

Диетични опции за лунната диета:

Еднодневна лунна диета

– провежда се на пълнолуние, продължава 24 часа. Този ден е гладен ден, добър за прочистване на организма. Препоръчително е да се пие вода, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Ако през годината систематично спазвате такъв гладен ден на пълнолуние или новолуние, тогава килограмите ще си отидат лесно и за дълго време. Можете да свалите 1 кг тегло на ден. Позволено е да се ядат леки зеленчукови супи и бульони, които съдържат макро- и микроелементи, необходими за нормалния човешки живот. Не е забранено да разнообразявате менюто си с пилешка супа или рибена супа, веднъж по време на дадена диета.

Шестдневна диета според лунния календар

Може да бъде на пълнолуние. Този хранителен режим трябва да се приема 2-3 дни преди пълнолунието и да се завърши след появата на луната след 2-3 дни. Всекидневната диета включва плодове, зеленчуци, нискокалорични протеинови храни. Пием много течности, 2-2,5 литра на ден. В деня на пълнолунието организираме гладен ден, пием само вода, сокове, чайове. Ограничаването на храната на новолунието също започва 2-3 дни преди изчезването на лунния диск. Ядем зеленчуци - варени и сурови. В деня на новолунието се разтоварваме, пием само течности, след което отново преминаваме към варени и сурови зеленчуци. С шестдневна диета можете да свалите до 3 килограма тегло.