Л ора и Стоян от „Бон Апети“ принасят нови нюанси в познатите ни сладкиши на тема охлюви, като прибавят кори за баница, маскарпоне и праскови. Получава се нещо с италиански привкус, с малко ориенталска нотка, но и с типичен български елемент.
Охлюви с праскови и маскарпоне
Необходими продукти:
- 8 точени кори
- 4 праскови
- 250 г сирене маскарпоне
- 125 г краве масло
- 80 г мед
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 1/4 ч. л. семена кориандър
- захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Прасковите се режат на тънко. Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър. Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло. Режат се на 6 ленти по дължина. Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете. Завиват се на охлюви. Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.