0

Л ора и Стоян от „Бон Апети“ принасят нови нюанси в познатите ни сладкиши на тема охлюви, като прибавят кори за баница, маскарпоне и праскови. Получава се нещо с италиански привкус, с малко ориенталска нотка, но и с типичен български елемент.

Охлюви с праскови и маскарпоне

Необходими продукти:

  • 8 точени кори
  • 4 праскови
  • 250 г сирене маскарпоне
  • 125 г краве масло
  • 80 г мед
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 1/4 ч. л. семена кориандър
  • захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Прасковите се режат на тънко. Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър. Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло. Режат се на 6 ленти по дължина. Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете. Завиват се на охлюви. Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.

Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.