0

С тарите автомобилни гуми често приключват живота си до някой контейнер. А оттам пътят им до печката е кратък. Вместо да дишате мръсен въздух, за който сте допринесли и вие, защо не опитате да превърнете боклука в удобна и симпатична табуретка. Или цветарник. Може да я закачите и на дървото като люлка. Ето какво може да направите с малко фантазия и сръчни ръце. Някои от идеите ви показваме стъпка по стъпка.

Най-лесният вариант да превърнете ненужната гума в екотабуретка е, като закрепите върху нея кръг с диаметъра й от дърво или шперплат. Боядисайте в ярък цвят или пастелен нюанс – според предпочитанието. Навийте донякъде и залепете със здраво лепило или прикрепете с мебелен телбод въже. Остава да завинтите отдолу на табуретката колелца, каквито се продават по магазините, или използвайте крачета от стар шкаф. Табуретката е готова за ползване на терасата или под навес в градината.

По същия начин може да декорирате табуретка със закрепен върху нея кръг, след което да я увиете цялата във въже и да се ползва така.

Още по-удобно ще е, ако върху дървения кръг, закрил отвора на гумата, наложите вата. След това декорирайте с подходяща дамаска и табуретката вече е подходяща мебел и за дневната или детската стая.