0

Х ората казват, какъвто е собственикът на къщата, такива са и кухненските ножове.

За да сте сигурни, че кухненските ножове не развалят репутацията ви и ефективно помагат при приготвянето на различни ястия, те трябва периодично да се заточват. Това може да стане без специални устройства. Доста неочаквани предмети могат да помогнат в ситуацията.

Вземете дълбока керамична чиния или чаша, обърнете я с главата надолу и наточете ножа с помощта на стърчащия ръб. Прокарайте острието на ножа по ръба, първо от едната страна, след това от другата. Не се страхувайте да натиснете леко острието върху прибора, ръбът му е достатъчно здрав и лесно може да издържи на такова натоварване.

Пила за нокти

Изберете най-твърдата пила в комплекта си за маникюр. Поставете го върху твърда и равна повърхност, хванете го с едната ръка, а с другата прокарайте острието на ножа по повърхността му. След няколко минути ножът ще стане забележимо по-остър. Не прекалявайте с процеса на заточване и не съсипете и двата елемента, като натиснете твърде силно.

Вземете ножа, с който ще точите в едната си ръка и завъртете острието му с тъпата страна нагоре. В другата - тази, която ще направите по-остра. Разтрийте го под ъгъл от тридесет градуса върху тъп ръб. За да получите резултата, просто прекарайте „нож върху ножа“ няколко пъти.