0

К акто всичко друго, саксиите и кашпите поскъпнаха. Но има начин хем да внесете красота у дома, а и да впечатлите всички с оригиналност. Ето какви идеи може да реализирате у дома с минимални средства.

YouTube

Стари ботинки

Имате ли стари обувки, с които сте готови да се разделите? Ако подметката се е разлепила или сте ги ожулили необратимо, просто подсилете ефекта и ако трябва ги състарете още, за да добият още по-небрежен вид. После наредете в тях саксии с цветя.

YouTube

Гумени ботушки

Тези гумени ботуши се връзват идеално с интериора на селската къща. И ще са оригинален акцент там.

YouTube

Зърна

Имате царевица за пуканки в килера? Чудесно. Прежалете една, наронете я и залепете зърната по саксията, която изглежда толкова обикновена. По същия начин може да украсите дома на цветето със зърна от кафе, боб, леща и каквото още се сетите. Ще ви трябва лепило и лак, за да не се изрони украсата.

YouTube

Дантелки

Не е необходимо да разваляте чеиза, за да добиете този красив ефект. Може да ползвате текстилна дантела от магазините за хоби материали.

YouTube

Стъкло

Този красив чайник рядко се използва и стои наврян в някой шкаф. Извадете го и му вдъхнете живот със сукуленти.

YouTube

Чаша

Всяка чаша, особено с по-голям размер, е подходящо жилище за растения, особено за тези, които цъфтят ефектно.

YouTube

Пуловер

Плетените пуловери, особено ако са проядени от молци и предстои да бъдат метнати на боклука, ще се превърнат в чудно облекло на саксиите.

Хартиени пликове

Хартиените пликове могат да бъдат смачкани на топка и изхвърлени, каквато е съдбата на повечето от тях. Но ако напъхате вътре саксия с растение, което не се полива особено често, ще им удължите живота.