0

К реативните решения никога не излизат от мода. Не можете да ги купите в обикновен магазин, така че шансът да ги съзрете в нечий чужд дом е минимален. Винаги можете да направите нещо необичайно и специално със собствените си ръце. Това не изисква скъпи компоненти или специални умения: най-вече импровизирани инструменти и дори боклук, на който малко хора обръщат внимание, ще бъдат полезни. Ето пет необичайни идеи за правене на полезни и красиви неща, които ще украсят жилището ви и ще ви улеснят.

1. Табуретка

Да поседнем върху пластмасови бутилки – това откровено звучи неудобно. Не и ако го видите реализирано като идея. Съберете няколко пластмасови бутилки, приготвени да отидат на боклука без колебание. Трябват ви поне три, нека да са еднакви. Поставете ги една до друга и ги закрепете с лепяща лента. Повторете същото с още шест бутилки. Поставете три или четири от тези "слоеве", закрепете заедно и разгънете, така че да можете да поставите обикновена дървена рамка (например, от палети). След това остава само да поставите красиво покритие върху домашно направения пуф и да го поставите в стаята.

youtube.com

2. Подложка за горещи съдове

Изглежда красиво и перфектно изпълнява практически и декоративни функции. Да се направи такава стойка не е трудно дори за начинаещ. За да я сътворите, ще ви трябват няколко стъклени бутилки, за предпочитане в различни цветове, силиконова форма и цимент. Първо поставяте бутилките в плътна торба и ги разбивате с чук, за да получите стъкълца с произволна форма и различни цветове. Получените части внимателно се изсипват в силиконова форма, която обикновено се използва за приготвяне на сладкиши. Отгоре върху стъклото се излива с бетон и се изравнява. След като изсъхне, формата се отстранява и бетонът се боядисва в по-подходящ цвят. Такава стойка ще се превърне в оригинален кухненски декор.

youtube.com

3. Поставка за сладки

Удобна и доста красива стойка за празнична маса може да се направи от обикновени пластмасови лъжици. Над огъня на печка или свещ, първо трябва да огънете няколко лъжици в посока, обратна на дръжката. След това трябва да залепите четири лъжици заедно с горещо лепило, така че да гледат в различни посоки. Фиксирайте още четири лъжици по същия начин и след това свържете дръжките им, за да направите стойка. Боядисваме лъжиците в красив цвят, а дръжките им увиваме отгоре с въженце, за да изглеждат по-елегантни. Сега стойката може да се постави на масата.

youtube.com

4. Поставка за гъби

Кухненските гъби без подходяща грижа бързо се влошават поради размножаване на бактерии и стават опасни. За да изсъхнат напълно, трябва да им осигурите подходящо място за съхранение. Напълно възможно е да го направите сами от обикновена бутилка шампоан или препарат с малък размер. Първо изрежете средната част от едната страна на бутилката, оставяйки изпъкнал разрез в центъра. След това огънете бъдещия държач, като го нагреете над пламъка на свещ: така той ще придобие желаната форма, която ще стои добре на мивката.

След това нагрейте шило или дебела игла на огън и направете колкото се може повече дупки в двете долни части на държача, така че излишната вода да изтича през тях. Гъбите пасват идеално в такъв държач и поради дупките изсъхват бързо. Удобен и икономичен от гледна точка на спестяване на свободно пространство. С този държач гъбите винаги ще бъдат чисти и сухи.

youtube.com

5. Органайзер за кухнята

Бурканите с шампоан могат да свършат добра работа, така че не бързайте да ги изхвърляте в кошчето, когато ги изчерпате докрай. Първо трябва да съберете колекция от четири бутилки, след което да отрежете горната им част по същия модел. След това всички бутилки са свързани помежду си с помощта на горещо лепило. За да улесните пренареждането на органайзера, можете също да фиксирате ярка капачка в центъра. В такъв домашен контейнер лъжици, вилици, ножове и други малки кухненски прибори ще се поберат идеално.

youtube.com