0

„В живота имам панически страх от насекоми и в частност пеперуди. Та да нарека албума именно по този начин е знак за още един опит за превъзмогване на страхове“. Това сподели пред „Телеграф“ певицата Михаела Маринова, която нарече новия си албум „Черна пеперуда“. Заглавната песен е написала заедно с Павел Николов. „Бих я описала като емоционалния облик на колекцията.

Тя предава послание за сила и трансформация, и носи послание за стремежа към свобода и истината, дори в тъмнина и неяснота“, добави изпълнителката на „Вирджиния рекърдс“.

Албума „Черна пеперуда“ определя като символ на красив полет към свободата и съдържа 10 нови песни, които разказват за пътя на промяната с помощта на вътрешната сила и любовта.

С първите копия от новия си албум

 С първите копия от новия си албум
Вирджиния рекърдс

Освен с участника от „Игри на волята“ тя е работила още с Ангел Дюлгеров, както и с международните продуценти Monoir, Mr. Gun и Martin Klevelan. Пред „Телеграф“ Михаела Маринова разказа и за останалите песни в диска и грамофонната плоча.

Герой

Написах „Да избягам“ малко след премиерата на втория ми албум „До безкрай“. Влязохме в студио с Mr. Gun и завършихме песента само след няколко часа. Сякаш текстът се изля от душата ми.

Песента сама по себе си е изпълнена с вътрешни противоречия – желание за освобождаване и същевременно тъга за загубената любов. Любовта като капан, от който не можем да се освободим, въпреки че знаем, че е дошъл моментът да прекратим този цикъл на разочарования и болка. „Някъде там“ е сред любимите ми в тази колекция.

 

По време на турнето ми я представях на публиката като приказка. Има нещо магично в нея. Никога няма да изненадам с факта, че съм много романтична и вярвам безкрайно в любовта. На това съм посветила и „Някъде там“ - за любовта, надеждата и пътя на двама души, които търсят своето място в живота на другия. „Герой“ е рокендрол парчето в албума.

Много си избухвам, докато го слушам. По него работих отново с Mr. Gun, с когото имаме вълшебна синергия в студиото. Както заглавието подсказва, парчето е за вярата, че един човек може да бъде нечий герой само чрез своето присъствие. Песента е като зов за спасение, зов да бъдеш обичан до безкрай. 

Михаела Маринова в кадър от фотосесията Черна пеперуда

 Михаела Маринова в кадър от фотосесията Черна пеперуда
Вирджиния рекърдс

Венера

И в „Цялата любов“ центърът е любовта и желанието за дълбока и искрена връзка. Тя разглежда как любовта може да бъде рискова, но в същото време и безкрайно красива, ако двамата партньори са готови да се отдадат истински един на друг. По нея работих с гениалния Крис Тарчеа, Моноар, с когото вече имаме дълга история на музикални успехи.

Слушайки албума, си давам сметка, че имам привилегията да работа с адски талантливи музиканти и продуценти. „Ядрена зима“ е метафора за студенината и празнотата, които остават след емоционален разпад на една връзка. Песента подчертава силата на емоциите чрез контраст между топлината на любовта и студа, който настъпва след нейната загуба.

Посланието на песента е свързано с личната сила и самоувереност, която идва след преодоляване на трудни отношения. „Венера“ е междузвездно пътуване и бягство. Началото на песента подканя към "другата страна", символизираща ново начало и изход от реалността. Летенето без дестинация е спонтанността на любовта и връзката. 

Приказка

Песента "Телепатия" изразява интензивни чувства на любов и дълбока привързаност между двама души. Показва как любовта може да бъде вълнуваща и дори в известен смисъл ужасяваща. 

"Приказка" изследва комплексността на любовта и борбата между желанията и реалността. Разказва за съдбоносна любов, предопределена и неизменна. Текстът акцентира на желанието да сме близо до любимия и показва надеждата да са отново заедно. 

Певицата със своята банда

 Певицата със своята банда
Вирджиния рекърдс

Песента "Тя" изразява вдъхновяваща идея за вътрешната сила, която всеки човек носи в себе си. „Тя“ е символ на вдъхновение, любов и интуиция, която ни води през трудностите.

Песента подсказва, че всеки човек има вродена способност да преодолява препятствия и да намира пътя си. "Тя" е представена като водач, който говори вместо нас и ни напътства. Песента предава усещането за защита и подкрепа, особено в трудни моменти.

Феновете избират следващите сингли

Само ден след премиерата на албума „Черна пеперуда“ Михаела Маринова заедно със своята банда потегли на национално турне, което завършва този уикенд в София. „Преминахме през Варна, Русе, Плевен, а сега предстоят Пловдив и голям финал в Pirotska 5 Event Center. За концерта в София сме подготвили много изненади, за които съм затаила дъх.

По време на турнето останах приятно изненадана колко добре публиката знаеше новите ми песни. Всички пееха с пълно гърло, знаеха текстовете и танцувахa много. С екипа ми вече набелязахме следващите сингли според реакцията на хората. Феновете ми са луди по „Венера“, „Герой“ и „Приказка“, разказа певицата.