0

П ролетта е тук, което означава, че е време да свалите пухените си палта и да облечете дантелено бельо. И само в случай че либидото ви е било в хибернация през зимата, позволете ни да ви напомним какво точно е липсвало.

Ето няколко напълно основателни причини, поради които пролетният сезон просто крещи за секс. Сезонът на чифтосване е все пак. Промените, които настъпват в природата, влияят не само на животните, но и на хората. Слънчевите часове оказват въздействие на организмите и психиката, а епифизата започва да произвежда повече серотонин. Този процес е "виновник" за прилива на идеи и добро настроение.

Май е секси

Пролетта всъщност е много по-чувствен и секси от лятото сезон. Летните месеци носят най-голямата сексуална слава, но е трудно да се чувстваш горещ, когато спалнята ти се превръща в сауна. Пролетни дъжд носи прохлада и страст и развихря мислите ни в една друга романтична посока. Само се замислете как би ви подействала една страстна целувка под топлия дъжд. От друга страна, по-топлото време просто ви кара да искате да се съблечете. Затоплянето прави чудеса с кожата и косата ви и най-вече с настроението. Ред е отново на късата пола, която дава нов поглед над краката ви както на вас, така и на другите. Всеки се чувства по-секси в минипола, отколкото във вълнена рокля и чорапогащник. Не е изненада, че е трудно да се заредиш с желание за секс, когато трябва да свалиш 18 слоя дрехи, преди да стигнеш до бельото. Четири слоя надолу и... моментът е отминал. Има и психологически фактори, разбира се. Едно проучване на сексолозите Богуслав Павловски и Пьотр Сороковски показва, че привличането на мъжете към женските тела се променя със смяната на сезоните. В изследването участват 114 мъже, които трябвало да преценят привлекателността на снимките на женски лица, гърди и тела на интервали от три месеца между зимите. Те смятали едни и същи женски тела за по-привлекателни, когато се тестват през пролетта, отколкото през зимата.

Светло

Разбира се, досадно е да се събудите със слънцето в 7 сутринта и тези птички наистина ли трябва да започнат да пеят толкова рано по това време на годината, но също така ранното ставане ви дава много повече време за сутрешен секс. И това е нещо, за което си струва да се събудите. Няма да изтъкваме всички положителни ефекти, които има от своя страна сутрешния секс. Но една от основните е повишаването на вашия тонус и настроение за целия ден. Има само едно нещо, което ви съветваме да не пропускате през пролетта и това е секс на отворени прозорци в хубава пролетна нощ. Гледайте на това като на ексхибиционизъм без заплаха от затвор. Просто дръжте щорите спуснати и лампите загасени.

Пролетта наистина е за влюбени.

*По статията работи Василена Маринова