0

Л юбов като на кино – такава е историята на Лъчезар Чоткин, победителя от Hell's Kitchen, и неговото момиче Камелия, също участничка в кулинарната надпревара на NOVA.

„Ние сме първата двойка в Hell's Kitchen. След това са Симона и Димитър“, разказа в „МачКаст“ Чоткин и разкри, че част от 100-те хиляди, които спечели, ще инвестира в сватба. С остатъка мечтае да си отвори ресторант. „Сватба ще има със сигурност. Няма да е скоро, но искам да бъде ден, който ще бъде незабравим за нея. Шеф Ангелов ще бъде първият, когото ще поканя“.

Зодия

Чоткин споделя, че много хора си мислят, че любовната им история с Камелия е фалшива или че тя го е избрала заради победата. Той самият не очаквал да намери жената на живота си точно в предаването. „Аз Камелия си я харесах още от самото начало. Тя е много сладка, симпатична, интелигентно момиче, красива. Грабна ме фактът, че когато имах проблеми със синия отбор, когато постоянно ме номинираха и искаха да ме изгонят, тя бе единственият човек, който се доближи до мен и й позволих да влезе в моето лично пространство. Седна до мен на дивана с една чашка винце и започна да ме окуражава, да ми дава сили, да се интересува. И мен това много ме впечатли. Направо сякаш ми докосна сърцето... Аз се влюбих в това момиче. И всяка сутрин ставам, не пия кафе нарочно, докато не видя нейното лице, за да й направя и на нея кафе и да го пием заедно. Вечер след снимки аз приготвях вечеря и за двама ни“. Чоткин споделя, че винаги е бил толкова романтичен и мисли, че е от зодията му Скорпион със същия асцендент. „С думи е много лесно да кажеш на някого, че го харесваш, но аз съм човек, който действа по фактите. Искам да го докажа и искам да ми докажат“, категоричен е победителят.

Участие

Не се записах за Hell's Кitchen аз. Записа ме моя приятелка, казва се Десислава. Попита ме защо да не се запиша, аз й казах, че не искам, притеснявам се, знам, че шефът е много строг. Аз съм кръстник на нейните деца, тя има повечето от моите документи и от шега на шега тя взе че наистина ме записа“. От предаването му звъннали един ден и той им казал, че не записвал. „И последва тишина и от двете страни и те ме попитаха какво правим и аз си казах, че продължавам напред в Hell's Kitchen”. Спомня си, че получил заветното обаждане в ресторанта, в който работел в Лондон, малко след като го назначили за трети главен готвач. Заради предаването обаче напуска работа. Не казва на никого обаче, че ще влиза в „Кухнята на ада“. „Споделих само на моето семейство. Те много се зарадваха. Навръх Бъдни вечер им казах“, спомня си Чоткин, но издава, че на кастингите си купувал билет и идвал за ден до България, без да им споделя, за да ги изненада накрая.

Мотивация

„Чоткин, влизаш, мачкаш и излизаш“ - това си казва, щом прекрачва къщата Лъчезар. Още отначало започва да се чувства като у дома си там. Признава, че е имал много тежки моменти. Един от най-трудните е бил, когато шеф Ангелов му казал да сваля куртката. „Сякаш целият свят се строполи върху мен. Исках да изляза с гордо вдигната глава. И единственото, което ми мина през главата, е какво ще кажа на моето семейство. Но той ми даде втори шанс“. Признава, че това е било ново начало за него в Hell's Kitchen. “Оттам се надъхах още повече, за да достигна до моите цели. Първата беше да спечеля доверието и респекта на шеф Ангелов с моето готвене и това, което съм аз. И втората ми цел, разбира се, бе да спечеля“. За шеф Ангелов мога да кажа, че е строг, но справедлив. С огромно сърце. „Беше мотиватор за мен вътре“, казва надъхано Чоткин и споделя, че е готов да изиграе още един сезон.

Като малък изненадал родителите си със сандвичи с кашкавал

Чоткин споделя, че първите му опити в кухнята били още като бил около 8-10 годишен. Една сутрин казал на родителите си, че ще им направи закуска, и им приготвил запечени сандвичи с кашкавал. „Тогава забелязах в себе си отношението към храната. Да взема ножа, да намажа масло върху филийката, да не излиза отстрани, да настържа кашкавал. И така започнах да стоя повече в кухнята с баба ми, Бог да я прости, с майка ми. Баща ми също е запален по кулинарията, постоянно гледа рецепти и предавания.

Тренирал ММА в Италия

Извън кулинарията Чоткин е добър и в бойните изкуства, особено ММА. Запалил се, докато живеел в Италия, но едва около година е тренирал. „Реших го, защото имах голям фаворит в този спорт – Конър Макгрегър, на когото му предстои мач с Чадлър, а аз Чадлър го срещнах в Лондон и си направихме снимка. Макгрегър беше много надъхан по онова време, много печелеше. Записах се в една зала за тренировки по ММА и тренирахме по малко няколко дисциплини. Три пъти сме се били на ринг на организирани събития. Имам две победи и една загуба, която се получи, защото нямах време за достатъчно тренировки.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX

*Автори: Екатерина Томова и Димитър Пенев