0

П ървият сезон на шоуто дебютира у нас през 2004 година, а изданията през годините дадоха път на не едно и две имена към популярността.

Освен забавни моменти като подпалването на косата на Джулиана Гани от Сашка Васева се сключи и брак между моделката Александра Богданска и Лудия репортер Дани Петканов. Но докато за голяма част от дамите участието се оказа преди всичко трамплин към успеха, като Светлана Гущерова, Зара, Зейнеб и др., то при доста участници от силния пол бъдещето далеч не бе толкова позитивно.

Боя

Русокосите участнички от последните сезони на формата - Джулиана Гани и Сашка Васева, също имали интересни случки вътре. Преди дни плейметката сподели пикантни моменти в ефира на „На кафе“ от живота й в къщата на „Биг брадър“ малко преди да стартира новият сезон на риалитито.“Аз съм участвала два пъти в това предаване, но сега ще ви разкажа една много забавна случка със Сашка Васева”, сподели тя. Дупнишката Мадона забъркала неповторим коктейл за косата на силиконката.

"Сашка Васева реши да ме боядисва с подръчни материали (сода за хляб, оцет, лимон), ние нямахме нито перхидрол, нито подходящ шампоан, нищо...", разказва Джулката. "И започна Сашка да бърка, а сместа приличаше на тази за кекс, започна да ме маже с нея по косата и изведнъж главата ми започна да пуши... аз бях в шок, тя ми обясни, че е такава реакцията и няма страшно, но аз не исках да рискувам и започнахме да го мием, то даже не беше и русо, ами зелено-оранжево и веднага "Биг брадър" се намеси и ме взеха фризьори да оправят косата ми“, добави красавицата. Сашка се прочу не само с боядисването, но и с похапването.

Съквартирантите и зрителите се шегуваха с това, че тя постоянно хапва нещо и я нарекоха Стомашка, но в рамките на шегата. След това „ВИП брадър“ реши да й наложи мисия, включваща жестока диета, която бе надзиравана от танцьора Алфредо Торес.

Любов

Освен с изгоряна коса Джулката стана и кума по време на участието си. Тя бе свидетел на сватбата на Даниел Петканов и Александра, които допреди да влязат в къщата бяха разделени, но любовта взе превес и те решиха да подпишат именно там. Една от най-успешните модни дизайнери по това време – Мегз, уши булчинската рокля и младоженческия костюм. До Джулката бе кум двойникът на Кристиано Роналдо, а именно Дани Златков, а след това празнуваха за новото семейство всички в къщата. Няколко години по-късно Дани и Алекс се разделиха, но създадоха едно прекрасно детенце – Габриел, и останаха в добри отношения.

Напомняме, че през новия сезон Александра ще бъде водеща рамо до рамо с актьора Башар Рахал. Други съквартиранти, между които се зароди любов, бяха фитнес инструкторът Ричард Величков – известен с псевдонима си там Ричи лъвското сърце, и полугерманката Роузи. В предаването мускулестият мъж се похвали, че са правили секс.

Мисия

През далечната 2006 г. прага на къщата на "Биг брадър" прекрачиха едни от най-емблематичните риалити герои в историята на родния ефир. Безспорно един от най-провокативните участници бе Панайот Кючуков, който бе известен със своята страст към футбола и жените. Освен с неговото колоритно поведение той изпъкна и с нещо друго - малката му заигравка с друг участник, който се представяше за жена, но всъщност бе мъж. Играта обаче стана по-пикантна, когато той за малко да се забърка по-сериозно с друг участник – Пеньо от Чирпан, който днес се подвизава под името Парис. Роденият в Чирпан влезе в къщата на „Биг брадър“ с тайната мисия да заблуди всички участници, че той е наистина жена, а това в началото му се получи много добре. Припомняме, че в шоуто Пеньо получи дори пластична операция, за да изглежда по-добре. Панайот Кючуков от Гълъбово толкова се заблуди, че за малко да задълбочи отношенията си с него, но всичко се размина на косъм. В интервю Пацо сподели, че не е виждал Пеньо от 2008 г., разбрал, че бил сервитьорка в Стара Загора, но към днешна дата не е известно дали това е още така.

Гримьорът Валентин Кулагин също бе един от най-запомнящите се персонажи, но не с добро, през 2018 година. Той се води един от най-мразените съквартиранти. Кулагин успя да създаде конфликт с всичките участници, а за капак преди да напусне ВИП къщата в Нови хан изпочупи целия сервиз, докато чакаше лекарски екип.

Той бе обвинил бизнесмена Петко Димитров, че е счупил пръста му, а след това се държа враждебно и с лекарското лице. Една от големите му и последни кавги, преди да го изгонят извънредно, бе с вече покойната Ваня Костова. Преди това пък великата певица го замери с бутилка поради неприличното му поведение и постоянното досаждане към всички съквартиранти.

Друга вражда, която се коментираше дълго, бе между Моника Валериева и Люси Иларионов през 2015 г. Продуцентът не спираше да я обижда, че е меркантилна и е цялата в пластични операции, а брюнетката пък обиди всички мъже, като заяви, че според нея единственият мъж във формата е ММА боецът Деян. Красавицата и нейната най-близка приятелка там Светлана Гущерова имаха общ обожател, а именно Джорджано.

Джино Бианкалана и Зара станаха родители след формата

Тази година бившата моделка и един от най-колоритните участници в първия сезон на "Биг брадър" Светлозара, по известна като Зара, роди първото си дете на 38 години. Към днешна дата брюнетката, която е красила страниците на родния Playboy, демонстрира, че се чувства прекрасно и се е отдала на грижи към бебето.

Естествено, всичко си има цена - "Имам нужда от сън", признава тя в коментар под една от публикациите си в социалните мрежи с малкия. Красавицата отдавна не живее в България. Двамата с ръгбиста Макс Лахиф вдигнаха неотдавна сватба в Дубай. Това е втори брак за риалити звездата, която вече има един развод с австралийския спортист Ерик Уотсън. Друг участник и двукратен победител от формата – Джино Бианкалана, също стана родител след участието си. Той има дъщеричка от Кристиана Кънева, с която няколко пъти се разделяха, но сега отново са заедно. Припомняме, че в началото на юни двукратният победител от "Биг брадър“ махна всички кадри с половинката си и сподели и няколко видеоклипа, свързани с раздяла. „Ако окончателно те отрежа от живота си, разбери нещо, ти вероятно сама си ми дала ножиците“, гласеше един от тях.

Докторката също беше премахнала снимките си с бащата на детето й от личния си профил в Инстаграм. Малко след това Джино замина за Чикаго, но скоро след това се върна в България при семейството си.

*Автор: Лина Димитрова