0

И ма стотици начини, чрез които да допринесете на уюта на вашия дом, а една от безпогрешните покупки, които едновременно носят удоволствие и красиво подчертават интериора са непрекъснато популяризиращите се арома лампи. Терапията, ухаеща най-често на желаните през декември портокал и канела, предлага десетки ползи за здравето, поддържайки имунитета и борбата с въздушно преносимите патогени. 

Ефект

Дифузерът е уред, който посредством ултразвук превръща водата или използваните етерични масла в разтвора във фина мъгла. Вибрациите се излъчват от малък диск, който разбива съдържанието. Любопитна подробност е, че лампата не използва топлина, т.е. не уврежда качеството. Нашият съвет е, преди да изберете любимите си аромати, да разгледате обстойно видовете, които пазарът предлага.

Най-важните критерии при търсене и покупка са размерът на контейнера за вода, материалът, от който е изработен продуктът, както и защитата - автоматичното изключване. Един от плюсовете е, че дифузерите обикновено имат дълъг живот, а положителният им ефект държи едно и също ниво от началото до края, т.е няма отслабване. Затова обърнете внимание на няколко детайла. Първо - съобразете размера на контейнера с площта на стаята. “За малки стаи до 15 кв. м дифузер от 150 мл е достатъчен, за по-големи стаи, кабинети, приемни до 25 кв. м добре е да се избере дифузер от поне 200 мл. За стаи тип дневна, стаи за срещи, големи кабинети до 35 кв. м капацитетът е добре да бъде поне 300-400 мл. За отворени помещения, работни пространства, спа салони, фитнес зони, стаи тип дневна с кухня или класни стаи, детски клубове, събития, тържества и др. капацитетът на дифузера може да бъде 500+ мл”, съветват специалисти. Материалът за изработката трябва да е пригоден за работа с масла, а интервалният режим и автоматичното изключване на машината да са сред задължителните характеристики, особено ако в дома се отглежда дете. 

Дизайн

Дифузерите овлажняват, йонизират и пречистват. Изключително подходящи са за помещения, които се отопляват на климатици, конвекторни печки и пр. Известно е, че сухият въздух изсушава носната лигавица, което намалява защитната й функция и отслабва имунитета. По този начин хората ставата податливи на сезонните атаки. Ето затова е важно да разполагате с качествен дифузер, който да контрира до една степен разпространяващите се вируси.

По отношение на ароматерапията с етерични масла - добрата новина е, че изборът е разнообразен, а сред най-популярните аромати се нарежда лавандулата с успокоително действие. Няколко капки от маслото ще придаде на стаята нов аромат, а влажността ще я превърне в идеалното място за работа или почивка. Същото важи и за останалите аромати като мента, бор, портокал, канела, ванилия - изборът им зависи от личните ви предпочитания. Визията на лампата също е продиктувана от тях. Най-разпространени са дифузерите с издължена форма и неутрален цвят, това е така, защото повечето от тях имат опция за оцветяване по време на работа с максимум до 7 цвята, сред които жълто, оранжево, червено, розово, синьо, зелено, бяло. Разбира се, има кръгли, квадратни и пр. 
Каквото и да изберете - отличните и бързи резултати ще са налице.