0

Д а правиш секс с бивш, е като да обуеш чифт стари обувки.

Те са пред разпадане и знаете, че трябва да се раделите. Но, от друга страна, са добре утъпкани – няма мехури или протриване, за които да се притеснявате.

Завръщане

Ако мислите да се върнете към стара любов с нов пламък, добре е да знаете няколко неща. „Моите клиенти правят секс с бившите си по редица причини“, казва американската сексоложка Джесика О'Райли. И продължава: „Някои казват, че е хубаво да бъдеш желан от някого, който те е изоставил или отхвърлил. Други го харесват, че е познато и удобно усещане. А трети се надяват, че сексът ще доведе до възобновяване на връзката.“ В крайна сметка как ще ви повлияе сексът с бивш е строго индивидуално. Всеки трябва да обмисли положителните и отрицателните страни на това да се отдаде на ласки с бивш.

Плюс

Един от плюсовете е, че сексуалният контакт след връзката може да напомни на двойката за топлото отношение, което са имали време един за друг. От друга страна, сексът с бивш предлага едновременно вълнение и новост, но преди всичко дава спокойствие и комфорт. Изкушаващо е. Получавате тръпката да правите секс с някого небрежно заедно със сигурността да се познавате отблизо.

Сексът с бивш може да помогне и да донесе усещане за комфорт, особено ако се чувствате самотни след раздялата. Може да промени дори начина, по който виждате себе си. „Раздялата може да доведе до срив в нечие самочувствие. В такъв случай сексът с бивш може да противодейства на чувството за провал“, казва американската сексоложка и авторка на изследвания по въпроса д-р Сюзън Блок. Освен това сексът с бивш е най-добрият ход за безопасност, защото споделяте общо минало и се познавате много или по-малко добре. В сравнение с нова връзка, вашият бивш познава по-добре всяка част от вас.

Минус

Разбира се, съществуват и минуси. „Може отново да доведе до емоционална привързаност или дори да върне стари рани. Продължаването на сексуалната връзка може да е копнеж за нещо, което вече не е налично“, уточнява Блок. Всеки път, когато сте с бившия си, може да изпитате носталгия по това, което е било и това да ви нарани. Ако обаче раздялата е по взаимно съгласие, един повторен флирт с бившия в никакъв случай не трябва да има лоши последствия.