0

С атурн и въобще актуалната звездна обстановка е на път да скара астролозите. Според едни на небосклона има знаци, че постепенно войната в Украйна ще затихне, но според други, напротив, даже руските войски скоро можели да влязат и в София.

Карма

Виктория Маринова обяснява, че Сатурн е наричана планетата на законите и кармата. Смяната на позицията й преди дни (на 7 март в 15:36 часа ) в астрологичния знак Риби е предпоставка обстановката да се умиротвори. В царството на Нептун строгата и дисциплинираща хората планета (отговаряща и за паметниците) ще плува почти три години – до 15 февруари 2026 г.

„Сатурн е бавна планета, прекарва средно около 2,5 години във всеки знак от Зодиака. Ето защо нейното влияние, подобно на другите бавни планети определя не толкова поведението на отделните индивиди, колкото социалните тенденции глобално. Последното му пребиваване в този знак е в периода от май 1993 г. до април 1996 г. Периодът, когато Сатурн за последен път беше в Риби, постави началото на големи мирни договори, като Споразумението Осло (касаещо израело-палестинския конфликт), прекратяване на огъня от ИРА, първите междурасови избори на ЮАР, избирайки Нелсън Мандела за свой президент“, привежда примери от историята Маринова.

Конфликти

Оказва се, че конструктивният аспект на Сатурн (в знака, нетърпящ граници Риби) се е проявил и при разпада на СССР и федеративната република Югославия. Астроложката припомня, че тогава наистина възникват междуетнически конфликти, „но в същото време всяка нация успя да упражни правото си на самоопределение и да осъществи своето икономическо и културно развитие“.

„Меморандумът в Будапеща е сключен през 1994 г., а на него САЩ, Великобритания и Руската федерация (РФ) се споразумяват да спазват териториалната цялост на Украйна, да я защитават при евентуални посегателства, а тя от своя страна да се разоръжи и унищожи бойните ядрени глави. Сключеният договор беше нарушен от РФ по-късно, когато анексира Крим през 2014 г. По това време Сатурн се намираше в знак Скорпион (военолюбив знак-б.р.), във взаимна рецепция по управление с Плутон в Козирог. Последствията от това нарушение на меморандума се виждат днес – разруха и смърт в Украйна. Да се надяваме, че като премине Сатурн в Риби, ще разреши конфликта по мирен начин“, анализира звездните знаци астроложката.

Венета Матева също изказва мнение, че Сатурн ще сложи прът в колелата на военолюбците.

„Последното му пътуване в знак Риби се е случвало между 21 май 1993 г. и 6 април 1996 г. Тогава е създаден Европейският съюз, подписано е Кремълското споразумение между Борис Елцин и президента на САЩ Бил Клинтън, отнасящо се за употребата на ядрено оръжие от двете страни...“, изтъква Матева.

Паметник

На фона на пацифистките вещания Силва Дончева обрисува доста по-милитаристично бъдеще. А астроложката преди време прогнозира пред NOVA телевизия избухването на войната в Украйна. Преди дни на Фейсбук страницата си Дончева сензационно и доста страховито коментира следното: „Паметникът на Съветската армия никъде няма да се мести, ще си стои там, където е! И това ще е добре за всички, защото, казвам го вече като астролог, когато руснаците се появят в България в най-скоро време, ще трябва много бързо да го връщат с цветя, възхвали и приветствия.“

Вижте кои професии ще ударят джакпота до 2024 г.

Очаква се през следващите 2-3 години промененият ритмус на Сатурн да засегне всички знаци. Творческите професии ще отбележат огромен подем. “Сатурн е планета, свързвана с изграждане на стабилни структури, с ограничения и сериозно отношение, докато знакът Риби е променлив, не харесва границите и ограниченията. Как ще изглежда Сатурн в Риби – представете си строг учител в тъмен стар костюм, който е сложил розови очила и се впуска в мечтаното пътешествие по вода. Странно за някои, но не и за упражняващите творчески професии, които най-много може да спечелят от пребиваването на Сатурн в Риби, на чийто знак са присъщи развита интуиция и богато въображение. Изящно изкуство и поезия, музика и филмово изкуство, художествена фотография, психология – това са професиите, подкрепяни от Нептун и управлявания от планетата знак Риби. И като споменах Нептун – към края на 2024 г. Сатурн почти доближава Нептун в Риби и дано сливането на енергиите на двете планети дадат положителен резултат. Морета и океани, фармация и нефтодобив, алкохол и лековити билки, парфюмерия – всичко това е по Нептун и неговото владение – знак Риби. Илюзиите и заблудите – също, но Сатурн е планета на разума, поставя прегради на безпочвените фантазии, затова трябва да очакваме положителни прояви по този знак. И ако Риби е гладко течаща вода, то Сатурн ще изгради язовири. Тези язовири могат да насочат водата в продуктивна и полезна посока”, убедена е Виктория Маринова.