0

О питите на Темида да закове прокурора от Перник Бисер Михайлов и сина му Васил се провалиха с гръм и трясък. Във вторник разследването срещу бащата бе прекратено, а синът пък бе освободен от следствения арест и се прибра при чичо си, където ще търпи единствено мярка „домашен арест“ по друго от делата му.

Докато синът Васил Михайлов има няколко дела по обвинения за побой и закани, бащата също блесна с домашно насилие през октомври. Това стана след семеен скандал между Бисер Михайлов и съпругата му Биляна в дома им в Перник. Дъщеря им подала сигнал на 112 и на място била изпратена полиция. Прокурорът е задържан, а Биляна е освидетелствана в болницата. Още от самото начало обаче пострадалата жена отказа да съдейства на прокуратурата. Според Биляна това са си семейни отношения и битов скандал. От държавното обвинение обаче бяха категорични, че за тях е без значение дали Михайлова иска или не да се води дело, тъй като й е нанесена средната телесна повреда и това е престъпление от общ характер, което се преследва при всяко положение. Магистратите обаче още тогава признаха, че липсата на съдействие ще ги затрудни. Така и стана. В хода на разследването бе изготвена експертиза, според която при скандала между съпрузите и двамата са получили само леки телесни повреди, а Биляна Михайлова е заявила, че мъжът ѝ не я е удрял, а е паднала сама при негов опит да я отблъсне.

ОТНОВО НА СВОБОДА: Пускат прокурорския син срещу 3 бона гаранция!

Удари

Биляна заявила още при разпитите, че тя започнала скандала и била по-агресивната страна от двамата. Нападнала мъжа си и го одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка, а той твърдеше, че никога не я е удрял. В хода на разследването са разпитани 15 свидетели, изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични. Според заключенията на лекарите Бисер и Биляна Михайлови са имали леки, неопасни за живота наранявания след скандала. „Предвид липсата на свидетели очевидци извън страните в конфликта и показанията на Михайлова не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение“, се посочва в съобщението.

Закани

Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, прочул се като сина на пернишкия прокурор, който е подсъдим по няколко дела за нанесени телесни повреди и закани с убийства, едното от които е към бившата му приятелка Боряна Рангелова. След повдигане на обвиненията срещу Васил баща му Бисер беше освободен от ръководния пост в пернишката прокуратура, тъй като беше зам.окръжен прокурор, но отказа да си подаде оставката и като прокурор. Във вторник след почти 7 месеца зад решетките Васил Михайлов излиза на свобода. Това стана ясно, след като 3-членен състав на Софийския градски съд потвърди определението от разпоредителното заседание на колегите си от Софийския районен съд, където срещу бияча от Перник се гледа дело за закана срещу бившата му приятелка Боряна. През декември срещу Васил бе внесен обвинителен акт за четири закани с убийство. Прокурорският син е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд.

ОЩЕ ПЪЛНИ ДОСИЕТО: Прокурорският син пребил съкилийник

Адрес

По това дело Васил е с домашен арест, който сега търпи на адреса на чичо си - също Васил Михайлов. По делото в София Михайлов отговаря за вреди на Румен Николов, Никълъс Тодоров и бившата миска Белослава Тодорова. Той е подсъдим за извършването на 8 престъпления - за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и за закана с убийство. Васил Михайлов има дела по идентични обвинения, водени от съда в Сливница, както и в Бургас. Докато лежа в следствения арест, пък се сби с друг знаков арестант - бившия футболист Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата, при която уби две момичета на бул. „Черни връх“ в София.

КРУШАТА НЕ ПАДА ПО-ДАЛЕЧ ОТ ДЪРВОТО: Прокурор от Перник пребил жена си

Юмруци

В София един от малкото свидетели, престрашили се да говорят, бе Никълъс Тодоров. Според обвинението боят над Никълъс бил в ранните часове на 9 април м.г. на детска площадка в центъра на Перник. Васил го повикал по телефона, за да се разберат, защото Никълъс бил нарекъл гаджето му “тая”. Още щом Никълъс с приятелката си пристигнали, Васил започнал да го удря по главата с юмруци, повалил го на земята. Според Никълъс нанесъл му над 100 удара. От кроше на Васил бил повален и 33-годишният Мартин Карамфилов, но през ноември 2021 г. в заведение в Перник. Той не се е оплаквал в полицията, защото не помнел какво е станало. Причината за боя била, че един от приятелите на Мартин хванал за ръката гаджето на прокурорския син. Според Васил не било за ръката, а за тялото. Заканите към собствената му приятелка Боряна пък били преди и по време на ареста. Васил писал съобщения на момичето от килията, болезнено я ревнувал и подозирал, че тя му изневерява, докато той търка наровете.

Красимир на Луиза Григорова също ступан

Бащата на актрисата Луиза Григорова - Красимир Григоров, е бил повален с един юмрук на пешеходна пътека от пернишкия прокурорски син Васил Михайлов. Нападението станало по време на абитуриентските балове в Перник. Това свидетелства в съда Никълъс Тодоров. "Васил бил сред абитуриентите, бащата на актрисата зад него на улицата. В един момент младежът се обърнал, приближил се и му ударил кроше. Ударът, нанесен на Красимир Григоров, бил заснет на видео, както и повечето изцепки на Васил", казва Никълъс пред съда. Той разказа и за случай, в който Васил Михайлов нанесъл побой и над полицай. Случаят придоби обществена популярност с репликата към униформения: „Ти полицайче ли си, бе? Ей сега ще видим“.