0

З дравословното сексуално влечение е свързано с това да се чувствате физически и емоционално здрави, така че не е изненада, че храните, които ядете, играят роля в стимулирането на сексуалния ви живот.

Обикновено се смята, че храни, които приличат на определени части от тялото, могат да повишат сексуалното ви желание.

Сексологът д-р Виджай Сингхал обяснява истината за храните и плодовете, които могат да подобрят вашето либидо така: „Всяка здравословна храна стимулира секс. Има обаче някои продукти, които са особено полезни - орехи, ягоди, авокадо, дини и бадеми. Трябва да се отбележи, че алкохолът е вреден за здравословния сексуален живот противно на очакванията. Той увеличава желанието, но намалява ефективността“. Пържолата е чудесна съставка за засилване на вашето сексуално желание – съдържа цинк, витамин В, желязо и протеини. Тези съединения са от съществено значение както за мъжете, така и за жените, тъй като помагат за подобряване на либидото.

Стриди

Вероятно сте чували за това какъв афродизиак са стридите. Причината за това е, че те са с високо съдържание на цинк. Това съединение увеличава притока на кръв и е особено важно за мъжката плодовитост, тъй като помага за регулиране на нивата на тестостерон. Освен това играе голяма роля във вашето настроение и сексуално желание. Стридите съдържат повече цинк от всеки друг източник на храна, като една порция осигурява 673% от дневната ви стойност. Ако не сте фен на мекотелите, опитайте вместо това омар или рак. И двата вида миди са заредени с цинк.

Ягоди и малини

Семената на тези плодове също са пълни с цинк. Ако жените имат високи нива на цинк, телата им се подготвят по-лесно за любовната игра. Важно е мъжете да се зареждат с цинк, тъй като нивата им намаляват по време на полов акт.

Авокадо

Фолиевата киселина и витамин В6 са необходими за здравословното сексуално желание. Фолиевата киселина изпомпва тялото с енергия, докато витамин B6 стабилизира хормоните. Динята подобрява ерекцията и повишава либидото. Тя също така съдържат цитрулин, който освобождава аминокиселини и аргинин в тялото. Аргининът е отговорен за здравето на кръвоносните съдове. Бадемите също съдържат аргинин, който подобрява кръвообращението и отпуска кръвоносните съдове. Тази аминокиселина в бадемите ви помага да поддържате ерекция.

Яйца

Консумирайте яйца за здравословна ерекция. Яйцата съдържат аминокиселината L-аргинин, която може да подобри еректилната дисфункция. Шафранът е естествен афродизиак и трябва да се консумира, за да подобрите сексуалното си желание и представянето си в леглото. Шафранът също може да повиши издръжливостта и енергията. Кафето повишава сексуалното ви влечение. То стимулира мозъка, за да повиши възбудата.