0

О т всички видове секс, които ще правите през живота си, този по време на ваканция има една специфична отличителна черта - правите го без напрежение и излишни грижи.

Нарушаването на рутината ви може да разпали страстта.

Релакс

Когато сте на непознато място с непредвидим график, мозъкът ви реагира добре на това, че се настройвате към новата среда. Пътуването с вашия любим прави всичко малко по-вълнуващо, включително това, което се случва в леглото. Влияние оказва и това, че сте значително по-малко стресирани по време на почивка. Когато сме си у дома, често се борим със стреса от работния ден и това убива желанието ни за забавления в леглото. А когато не сте у дома, можете да се отпуснете и да се отдадете на момента. Ваканцията предразполага изпробване на нови неща като пози и дори места. А това е естествен начин да се сближите още повече с партньора си. И така - отиването на почивка е само първата стъпка. Отпуснете се, релаксацията може да улесни желанието, възбудата, удоволствието и оргазма, докато стресът може да активира реакцията за борба или бягство, а това пречи на сексуалната функция.

Възможност

Пробвайте различни пози, разполагате с малко повече време, когато сте на почивка, така че защо да не се отклоните от нормалната си рутина в леглото? Ваканцията дава на хората наистина страхотна възможност да експериментират с неща, които не правят у дома. Изберете по една нова поза за всеки един ден от почивката. Правете го, когато ви скимне, във ваната, на плажа, в палатката. Във всекидневието често се налага да планираме кога да правим секс заради натоварения ни график. Но когато сме на почивка, тези неща не съществуват и това ни позволява да се насладим един на друг, когато ни се прииска.

Усещане

Някои изследвания доказват, че по време на ваканция, отпуск или пътуване с партньора усещането за близост се увеличава. Това е така, защото прекарвате цялото време в денонощието заедно, което е различно от вашето работно ежедневие. Друг плюс на секса по време на ваканция е, че се чувствате приключенски. Самото пътуване повишава приключенския дух дори да не сте почитатели на пътуването. Ако почивката ви е на морето, водата, горещината и потните лъщящи тела на плажа повишават допълнително градуса на сексуалната енергия. Ако пътувате на затънтено кътче само двамата, това създава още по-голяма възбуда и приключенска настройка. Усещате партньора си по-близък. Обличате се секси. Когато сме на почивка, носим с нас любимите си дрехи, които не можем да носим в ежедневието. Къса, разголена и секси плажна рокля – какво по-възбуждащо от това!

Плаж

За тези, които искат да подобрят качеството на секса, сексолозите препоръчват да заминат на пътешествие. Близо 75% от американците споделят, че сексуалният им живот е най-хубав по време на ваканция. В проучването участват хиляда мъже и жени на възраст между 18 и 49 години. От тях 22% смятат, че най-доброто романтично бягство от дома е тропически курорт. Около 19% са опитали да възкресят страстта в спалнята си в Рим или Париж, докато 15 на сто предпочитат екзотични дестинации. Почти една четвърт от американците вярват, че най-романтичното място е плажът, а 9% живеят за минутата, в която ще опънат палатката и ще се отдадат на интимни ласки. Според психолози и сексолози резултатите не са изненадващи, тъй като всички са уморени от работата и търсят отдих далеч от града.