0

С езонът на одеялата, топлите пуловери и горещия шоколад звучи като перфектна романтична обстановка.

Сгушването в одеяло с половинката лесно може да ви накара да се захванете с нещо под чаршафа. Единственият проблем е, че понякога става твърде студено. Лошото време може да помрачи настроението ви и никак да не ви е до ласки. Ако стане прекалено студено, последното нещо, което искате да правите, е да се съблечете.

Но именно страстите са един от най-лесните начини да се справите с тези два проблема. Както се казва в една поговорка - „Клин, клин избива“.

Страсти

Сексът през зимата всъщност е много по-важен, отколкото през останалата част на годината. От една страна ще ви сближи с половинката, а също така ще повишите положителното си настроение и здраве. Ще се почувствате заредени с енергия през мързеливия зимен сезон, така че това е една от причините да изберете зимния секс.

Зимните страсти помагат за освобождаване на положителни ендорфини и окситоцин, които могат да създадат усещане за интимност сред двойките. Изследванията показват, че сексът създава антитела, които намаляват риска от настинка, освен това създава топлина – душевна и телесна, между двама ви чрез триенето на телата. Това повишава нивото на позитивно мислене, намалявайки всякакви признаци на депресия или тревожност. Тези хормони ви помагат да изградите благоприятно за секса уравнение във връзката с партньора. Сексът е изключително приятен начин да горите калории и да се поддържате във форма, като същевременно поддържате връзката си непокътната. Освен това увеличава сексуалното привличане между вас и вашия партньор.

Либидо

Няколко идеи могат да подобрят секса в зимния период. Имайте предвид, че през зимата либидото намалява. Доста трудно е да получите достатъчно излагане на слънчева светлина през тъмните кратки дни. Когато излизаме навън, зимното слънце не дава голяма възможност за производството на витамин D в кожата. И както се оказва, здравословните нива на витамин D са доста критични за оптималната сексуална функция и желание.

Витамин D може да насърчи здравословно либидото. Според проучване на European Journal of Obstetrics & Gynecology and Reproductive Biology здравословните нива на витамин D са свързани с по-високи резултати в сексуалното желание, оргазъм и удовлетворение при здрави жени. В друго проучване, публикувано в International Journal of Impotence Research, същите изследователи откриват подобни резултати и при мъжете: участниците със здрави нива на витамин D имат по-добри резултати в еректилната функция, получаването на оргазъм и сексуалното желание, отколкото мъжете с дефицит на витамин D или недостатъчност. Поддържането на наистина оптимални нива на витамин D може да помогне за поддържане на здраво либидо, особено през зимата. Установено е, че ежедневната добавка на витамин D подобрява нивата на тестостерон при мъжете и води до по-здравословни нива на естроген и прогестерон при жени в менструация. Като се има предвид, че тестостеронът, естрогенът и прогестеронът играят роля в сексуалното желание и възбуда, може би е време да помислите за висококачествена добавка с витамин D, ако сексуалното ви желание е влошено тази зима.

Чорапи

Има още няколко забавни трика за подобряване на секса през зимата. Може да продължите да носите чорапите си, докато правите секс. Има шансове за по-малко оргазми, ако пръстите на краката ви са студени. Ако имате камина, задължително си организирайте романтична среща в близост до нея. Включването на одеяла в сексуалния режим може да ви стопли наистина. Също така заложете на пози за секс, при които има много прегръдки и допир на телата.