0

Т ази година най-важните качества за градината трябва да бъдат функционалност и цвят.

Практичната и пъстра тема ще направи атмосферата на покрива или двора ви луксозна и удобна. Кои градински декорации оглавяват тенденциите за 2024-а и как да ги съчетаем помежду им? От малки цветни фигурки до декоративни фонтани - актуален избор има за всеки вкус.

Площ

Често срещано е в желанието си да постигнем съвършен интериорен дизайн да пренебрегнем откритите площи от имота си. Ако вие не искате да оставяте своята градината скучна и банална, обзавеждайки я само с няколко стола и маса, може да инвестирате в красив декоративен фонтан. Нестандартната декорация е по-лесен избор от чешма, не изисква особени усилия при поставянето и почистването й, а постигнатият ефект може коренно да промени пространството.

Най-модерните и иновативни модели вече се захранват от слънчевите лъчи, тъй като опазването на околната среда се превръща във все по-актуална и сериозна тема. Освен че пестят ток, дават свободата да бъдат поставени във всяка точка на двора, защото не се нуждаят от щепсел, за да работят.

За съвременно и луксозно излъчване тази година навлизат стъклените фонтани. Представете си правоъгълна рамка от тъмно дърво ограждаща високо стъкло, по което се стича вода. Определено отличаваща се с нестандартност, тази декорация със сигурност ще впечатли всеки гост.

Форми

Напоследък геометричните и смели форми набират популярност в обзавеждането. Сфери, квадрати, триъгълници, форми, които използваме редовно и дори несъзнателно, декорирайки с различни предмети рафтовете, масите и витрините си. Изборът на подобен силует изглежда случен и неангажиращ, но създава голяма промяна в пространството. Геометрията е актуална и сред декоративните фонтани, тъй като модели, включващи сфера, конуси, цилиндри или кубове, красят градините на модерните къщи по списанията. Често модерната декорация е изработена от дърво поради актуалността на материала в областта на обзавеждането.

PIXABAY

Друг интересен вариант е изборът на класически каменен фонтан, който да контрастира с модерната визия на имота, съчетавайки се идеално със зеленината в градината. Старинният вид на декорацията може да бъде подчертан, ако заложите на стенен фонтан, като по този начин контрастът ще се подсили.