0

44-годишният Пейо Пеев е бил удушен за около 5 минути. Това сочат данните на разследването след извършената аутопсия на трупа му и преглед на записи от охранителните камери пред жилището на Красимира и Габриела в столичния квартал „Изгрев“. 

На записи от камери се вижда, че младият мъж влиза в автомобил „Пежо“. По-късно колата се мести, спира и започва да се клати цялата. Вероятно  в този момент двете жени му се нахвърлят. 

Имало е съвсем кратка борба, но хватката на Красимира била силна, а дъщеря й не пускала ръцете и затискала съпруга си. Проверява се точно с какво е удушен, тъй като има следи от използването на нещо като колан или въже. 

Само за 4-5 минути жените успели да надвият и Пейо да издъхне. Официалната причина за смъртта му е механична асфикция. Разследването на убийството е започнало след сигнал от страна на бащата на Пейо - Орлин Пеев. Той е следял от известно време сина си, но във фаталната вечер на 18 януари не успял да го проследи, за да го опази от жените убийци.

Запис

Последните минути са заснети от охранителните камери на блок 17 на улица „Елемаг“, където Пейо е дошъл с автомобила си, за да се срещне със съпругата си Габриела Славова-Пеева и тъщата Красимира Трифонова. На друг запис се вижда, че Габриела слиза от автомобила и се прибира в блока, а Красимира сяда на шофьорската седалка и го подкарва. Тъщата се отправя към Витоша. 

Проверява се дали в този момент се присъединяват работниците Йелмаз и Велко. За единия се твърди, че бил в любовни отношения с Красимира. Но пък други отричат да е шефа на строителната бригада, а говорят за трети човек, който в случая няма данни да е замесен с убийството. Двамата мъже към момента се разследват за лично укривателство от Софийската районна прокуратура. Престъплението е било извършено в четвъртък вечерта, а колата била открита на Витоша на 19 януари, петък вечерта. Има опит да бъде опожарена, като е залята със сприт от вътре, но всички врати и стъкла са били затворени, което е попречило да се възпламени.  Към момента основният мотив за убийството е свързан с родителските права на децата. За по-голямото претендирали бабата и дядото на Пейо, а за по-малкото пък за баща се провъзгласи бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков. 32-годишният програмист твърди, че детето Кристиян е негово, а Габриела умишлено се е омъжила за Пейо три месеца преди да роди, за да го лиши от бащинство. По този казус се води дело в Бургаския окръжен съд. 

Мерки

В понеделник Софийският градски съд остави за постоянно в ареста майката Красимира Трифонова, а Габриела бе пусната под домашен арест с гривна за проследяване, тъй като има четиримесечно бебе, за което е необходимо да се грижи, както и по-голямо дете на 6 години. Оказа се обаче, че Габриела изобщо не се грижи за децата, а е сама на адреса в столичния квартал „Изгрев“. Вече има заповед от шефа на Дирекция "Социално подпомагане" на базата на доклад на Отдел "Закрила на детето", че спрямо децата са наложени спешни мерки за защита и те са дадени за временно отглеждане на родителите на Пейо. Това означава, че основанието за по-леката мярка на Габриела отпада и се очаква още във вторник Софийският апелативен съд да я върне обратно в килията. 

Разговор

33-годишната жена разговаря с журналисти през заключената врата на апартамента си на седмия етаж в блока. Твърди, че не знае къде са децата й, но настоява да й ги върнат, тъй като по думите й „най-добре е за тях да са при майка си“. На въпрос защо е убила Пейо, жената отказва коментар. В сряда пък от Министерството на външните работи обясниха, че 54-годишната Красимира Трифонова, обвинена, че е удушила зетя си Пейо, ще бъде отстранена от работа. Името й протича в публикации от преди 14 години, от които става ясно, че е пускала доноси срещу мъже, обвинявайки ги в сексуален тормоз, без това да е било истина. Тогава Красимира Трифонова е била консул на България в Банкок, Тайланд. След магариите там цялата дипломатическа служба е закрита, но Трифонова остава на работа във Външно. Така до преди дни, когато въпреки презумпцията за невинност, от ведомството взеха решение да я отстранят от длъжност.

Тъщата напивала с ракия мъже в Тайланд 

Дипломатическото минало на тъщата Красимира Трифонова в Тайланд е забулено в мистерия. Носят се слухове, че 40-годишната тогава дипломатка е напивала с ракия мъже, които канела в мисията там. Красимира работи в консулството ни в Банкок от 2007 г., след което посолството е закрито заради скандала, предизвикан от недоказаните обвинения, че е жертва на секстормоз от страна на посланика. В този период Красимира се срещала и с бизнесмен, когото редовно напивала с домашна българска ракия. Целта й била да го сватоса с дъщеря си Габриела, но бизнесменът не се поддал на изкушението. Става дума за наш сънародник, който над 15 години развивал бизнес в Тайланд, а към днешна дата има успешен бизнес и у нас.