0

К азват, че мъркащите създания имат интелигентността на тригодишно дете. Но докато малчуганите на тази възраст предпочитат да си играят и трудно се задържат на едно място, то котките проявяват жив интерес към уроците. Това показва и забавната фотогалерия, която събрахме за вас.

Социалните мрежи са пълни с примери за това как пухкавите деца подкрепят учениците в трудната им работа: или да научат стихотворение, или да решават задачи по математика. И още повече – как котките пазят режима на работа и почивка на своите малки стопани, докато кутретата например се опитват всячески да ги разсеят от задълженията им, защото изискват внимание.

Дори да не се включват активно, а да дремят отстрани, докато учениците си пишат домашните, котките дават вид на ангажирани в процеса. Те сякаш казват: „Нямаш грижа, ако се умориш твърде много или имаш нужда от помощ, аз съм насреща и ще се погрижа за уроците!“

А истината може би е съвсем друга – подготовката на домашните е времето, в което те могат да си поспят необезпокоявано. Но ако решат, че е време за междучасие, те ще направят всичко възможно, за да си го извоюват – било то като гризат молива или се пльоснат върху учебника. 

Между другото такова общително поведение напълно разсейва мита, че котките са индивидуалистични животни, които не се нуждаят от никого. Те винаги са там, присъединяват се към делата, с които е заето цялото семейство. Но домашните понякога трябва да се правят по този начин - и татко, и мама, и домашните любимци, и съседите учат училищната програма заедно с ученика.