0

- Соня, какво най-много обичате да готвите?

- Най-много обичам да готвя месо - всякакво месо и риба. Обичам да се ровя из дебрите на италианската кухня.

- Кой е любимият ви десерт?

- Всичко с шоколад - шоколадови торти, кейкове, сладолед... Правя най-страхотния домашен шоколадов сладолед.

- Какво най-много обичате да хапвате?

- Тартар. Обожавам сурово месо. Любимият тартар ми е риба тон и телешко, мога да ги ям всеки ден. Супер лесно за приготвяне. Отнема около 10 минути, защото всичко е сурово. Тайната е в хубавото месо. Имаш ли качествено месо, може просто да му сложиш черен пипер и зехтин и става уникално. Е, разбира се, след месото са подправките, но те са за разкош.

- Върху какво ново работите?

- В момента пиша собствена кулинарна книга, която предстои да издам. Имам идеи да разработя Youtube канала си и също така се занимавам с моя моден бранд. Старая се да съчетавам готвенето и модата и засега се справям доста добре.

- Как преминава един ваш ден?

- Сутрин ставам към 9 ч. и първото нещо е кафе. Правя закуска на моя приятел и ако не съм много сънена, снимам за моя кулинарен блог. След това отговарям на мейли, въпроси в социалните ми профили. През деня се занимавам с дрехите, снимам реклами, готвя по два-три пъти и, разбира се, тренировка, когато остане време. Понякога ми идват идеи за рецепти и готвя и през нощта.

- Какво е любовта за вас?

- Любовта е движеща сила и без нея не трябва да се живее. Най-голямото щастие в живота е да обичаш и да бъдеш обичан.

- Откъде черпите вдъхновение?

- Вдъхновение за рецепти черпя от всяко мое пътуване и от всяко ново ястие, което хапвам. Винаги има какво ново да се научи в тази сфера, а импровизацията е необятна. За модния ми бранд идеите идват от това, което аз обичам да нося, и цветовете, които са ми любими. Всички модели доста се доближават до личния ми стил на обличане.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Бих взела единствено и само моя Димитър. Това е моята половинка. Той ми е напълно достатъчен, за да се чувствам щастлива, сигурна и обичана.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Че не мога да готвя.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Предателство и изневяра!

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- Хорхе Букай „Приказки за размисъл“.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Като дете правех доста бели и много играех навън на всякакви спортове с децата от блока. Доста активно и забавно детство имах. Винаги съм мечтаела да бъда певица, но и много обичах да готвя. Спомням си, че всяка неделя правех пица или спагети. Това ми бяха любимите две неща. А към днешна дата обожавам италианска кухня и готвя доста добре всяка италианска рецепта.

- Сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Не съм певица, но пък обичам да пея и обожавам караоке. В тотално друга насока се разви моят живот, но обичам и харесвам абсолютно всичко в него и не съжалявам за нищо. И, разбира се, моето хоби - готварството, ми е на доста по-високо ниво.

- А откъде дойде любовта към музиката и актьорството?

- Завършила съм телекомуникации – телевизия и радио, и винаги съм обичала да снимам, а също така и да влизам в роли. Не съм актриса, но пък обичам роли, снимки и всичко, свързано със снимачния процес и телевизията. Мечтая да имам своя собствена кулинарна рубрика и знам, че рано или късно и това ще се случи.

- Спортувате ли и как поддържате форма?

- Обичам походи в планината, тичам в парка, фитнес и понякога пилатес. Старая се да спортувам и да не пропускам тренировка. Спортът е важен не само за физическото здраве, но и за изчистване на негативни мисли и мен много ме зарежда.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Кафе, кафе и пак кафе, а след това отивам да целуна Димитър и да го събудя.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Да целуна Димитър и да го гушна.

- Какво си пожелавате?

- Най-вече здраве и да успея да сбъдна всичките си планове и мечти.

Коя е тя: Соня Янкова е кулинарен блогър и ентусиаст. Родена е в София. По образование е инженер, а по душа кулинар. Името й стана известно покрай участието й в „Хелс Китчън“.