0

О перната прима Соня Йончева предложи дует на естрадната легенда Мими Николова. За това се похвали пред „Телеграф“ първата победителка от „Златният Орфей“ след срещата си със звездата.

Гала

Двете певици се запознаха на представянето на премиерата на документалния филм “Гала в София”, посветен на концерта на Соня Йончева с Пласидо Доминго и Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров пред храма “Св. Александър Невски” през 2021 г. „Тя е истинска примадона, а се държи толкова естествено. Димитър Сотиров ни запозна, тя се отнесе толкова уважително към мен, представи ме и на публиката, а накрая предложи да изпеем заедно в дует „Замълчи, замълчи“ от филма „Любимец 13“ на някои от предстоящите й концерти“, разказа Мими Николова. От няколко години тя включва в изявите си у нас мелодията на Петър Ступел, тъй като я свързва с много съкровени детски спомени, когато нейните баба и дядо са й я пускали от грамофонна плоча. Скоро самата Соня ще има концерт в Баден Баден, на който ще представи специалната програма „Пееща актриса“ от популярни филмови мелодии от 30-те и 40-те години на миналия век. Тя е решила обезателно да вкара и българската песен, а след това се надява да има възможност да представи този проект и пред родната публика. „На премиерата бях до Марта Вачкова и Владо Пенев, а след това много хора дойдоха да се запознаят и да се снимат с мен. Соня бързаше за спектакъл и не остана за филма. Емоционален ден и много хубаво настроение ми донесе“, добави Мими Николова.

Приказка

Следващото изпълнение на „Замълчи, замълчи“ ще бъде на 12 март от 17,30 часа в „Театро отсам канала“. „Тогава ще има представяне на книгата на Славян Серафимов. Актьорът Симеон Владов ще рецитира някои от стиховете, а аз ще изпея няколко песни като „Недей ми казва тази вечер сбогом“, „Приказка“, „Двата бряга“ заедно със Самуел Евтимов на пианото“, издаде музикалната легенда. В концертната част ще се включи и 18-годишната певица Александра Полежанова. „Тя е от Банско и през лятото се запознах с нея на джаз фестивала там. Много е талантлива, отскоро пише и своя авторска музика. Това лято ще кандидатства в консерваторията с моята песен „Лунни лъчи“, а на 12 март ще я изпеем в дует“, каза още Мими Николова.