0

В секидневният секс в продължение на дълго време има много ползи за здравето и на двата пола, но все пак трябва да внимавате, защото ежедневното му практикуване крие своите рискове и може да води до сериозни проблеми, кълнят се учени.

Може да се стори почти невъзможно, но проучванията сочат, че в забързаното ни ежедневие правенето на секс всеки ден ни натоварва много и физически, и емоционално.

Горене

По време на секс човек изразходва около 100 калории, което е равно на една средно лека тренировка във фитнеса. Канадски учени установили, че при младите хора страстите под завивките стопяват 4,2 калории на минута при мъжете и 3,1 калории на минута при жените. Тъй като средностатистическото времетраене на секса е 24,7 минути, това се равнява на 104 калории при мъжете и 69 при жените.

Проучвания показват, че тялото освобождава норепинефрин, адреналин и кортизол в кръвообращението, когато правите твърде много секс с партньора си, което води до увеличаване на сърдечната честота, метаболизма на глюкозата и кръвното налягане. Прекаляването с ежедневен секс се превръща във форма на физическо натоварване, което ви изтощава. Ако правите твърде много секс, умората може да продължи през целия ден.

Прекалено многото секс може да ви докара инфаркт и дори смърт, сочат проучванията. Най-застрашени са хора, които имат нарушение на метаболизма, проблеми с холестерола, диабет и ангина.

Ласки

Всекидневните креватни натоварвания могат да ви изхабят и емоционално. А това от своя страна може да намали либидото и удоволствието от интимността. Което пък ще доведе до комплекси у партньорите. Правилото на Мечо Пух „Колкото повече, толкова повече“ не важи по един и същи начин и за двата пола. Мъжът се нуждае от секс така, както се нуждае от храна и вода. Организмът на жената обаче функционира по различен начин. Няма физиологични причини, които да карат жената да прави секс всеки ден. Нуждата при нежния пол е по-скоро емоционална. И ако се прекали, това може да доведе до ниско желание и даже отвращение. Дори сексът да ви дава енергия, ако е прекален, може да ви накара да загубите интерес по средата на акта.

Инфекции

По-голямата вероятност от инфекции на пикочния мехур и влагалището е недостатък на всекидневния секс. Телесните течности могат да променят естествените нива на pH. При дамите сексът всеки ден може да доведе и до вагинална сухота, което от своя страна е предпоставка за разкъсвания и болка по време на акта.

Болката в долната част на гърба може да бъде индикация, че правите твърде много секс, което увеличава списъка с недостатъци на ежедневния полов акт. Дискомфортът в долната част на гърба е често срещан, когато има бързи движения.

Дали сексът е прекалено много и прекалено малко, е наистина субективно и зависи от потребностите на двойката.