0

В сяка планирана операция крие възможни рискове. Успехът на такива процедури се влияе от много различни фактори, включително астрологични. За да се намалят възможните рискове, трябва да се вземе предвид и влиянието на звездите. Лунният календар за януари 2024 г. ще ви помогне да изберете правилното време за операции.

Предположението, че планетите могат да влияят на човешкото здраве, съществува от древни времена. Учени и мислители от различни епохи се опитват да разгадаят тайните на звездите и да използват това в своите произведения. И специално място в подобни изследвания се отделя на Луната. Лунните календари са се наложили твърдо в културите на много народи и са се превърнали в постоянен инструмент за определяне на важни дати.

Интересът към влиянието на луната не е изчезнал и до днес. Астролозите казват, че влиянието на спътника на Земята се променя в различни фази. Такива промени засягат вътрешните процеси и благосъстоянието на човек.

Фази

Когато избирате дата за планирана операция, струва си да вземете предвид следните фази на луната:

- Намаляваща. Това се смята за най-благоприятното време за посещение при хирург. На този етап има постепенно забавяне на вътрешните процеси, но енергийните възможности на тялото все още остават на високо ниво. Рисковете от голяма кръвозагуба и следоперативна инфекция са намалени. Възстановяването е по-лесно и по-бързо, ако операцията е извършена по време на намаляваща луна.

- Нарастваща. В тази фаза се активират вътрешните процеси в организма. Не е желателно да се извършват операции по това време: вероятността от усложнения се увеличава както по време на процедурата, така и след нея. Увеличаването на интензивността на лунната енергия може да причини бързо развитие на микроорганизъм и в резултат на това следоперативна инфекция. Но за лечение с лекарства този период ще бъде най-добрият: активните съставки се абсорбират по-добре и действат по-ефективно.

- Новолуние. Един от най-неблагоприятните периоди за операции в лунния календар. Енергийният дефицит се отразява негативно на цялостното ви здраве. Човекът може да се чувства изтощен и уморен. Рехабилитацията е много по-бавна и по-болезнена, ако процедурата се извършва на новолуние.

- Пълнолуние. Вторият неблагоприятен ден за инвазивни процедури. Рискът от различни усложнения се увеличава многократно и вероятността от кървене се увеличава. Тялото може да реагира различно на лекарствата.

Консултация

Трябва да се помни, че всички астрологични препоръки се отнасят само за планирани операции. В спешни случаи, когато животът и здравето на пациента могат да зависят от забавянето, окончателното решение остава само на лекарите. Но дори и при планирани операции първо трябва да се консултирате със специалист и едва след това да използвате лунния календар, за да определите благоприятните дни.

Кога рисковете са най-минимални

Намаляваща луна (1-10, 24-31 януари). Смята се за най-подходящия етап от лунния цикъл за планови операции. Организмът ще понесе по-лесно интервенцията, а потенциалните рискове ще бъдат минимални.

Нарастваща луна (12-24 януари). Не е най-доброто време за посещение при хирург, освен в случаите на трансплантация на органи. По време на операцията са възможни големи кръвозагуби. Астролозите препоръчват да се даде предпочитание на лечението с лекарства.

Новолуние и пълнолуние (11 и 25 януари). Най-неблагоприятните дни в лунния календар. На тези дати не се препоръчва да планирате важни въпроси, свързани със здравето и лечението.

Луна в променливи зодиакални знаци (1, 2, 8, 9, 14, 15, 21, 22, 28 и 29 януари). Периоди на несигурност. В такива моменти настъпват в тялото незабележими, но много важни промени, които могат да повлияят на резултата от операцията. За да премахнете възможните негативни последици, трябва да откажете медицински процедури.

Сатанински лунен ден (4, 10, 19 и 26 януари). Според наблюденията на астролозите в такива дни се засилва негативната енергия. Това може да има комплексно въздействие върху човешкото здраве, отслабвайки енергийната защита и създавайки условия за обостряне на заболявания.