0

П ревърнете сивия и скучен дом в приказна къща. Заложете на нестандартен, артистичен и завладяващ интериор в слънчевия бохо стил. Живи цветове, изобилие от декорации и смели комбинации са само част от елементите, които с помощта на контраст ще провокират главозамайващата трансформация.

Такт

В този стил важи неписаното правило – колкото по-цветно, толкова по-добре. Трябва да знаете, че обзавеждането на жилище в бохо стил може да отнеме време, както и не малко средства, зависещи от сложността на дизайна. Безспорно обаче една от най-скъпите стаи е кухнята. Причина за това са множеството мебели – плотове, рафтове, шкафчета, маса, столове и пр. Всичко това следва да се гарнира с украшения, повечето от които уникати. Ето затова всяка стъпка, диктуваща тона на пъстрата визия, подарява усещане на удоволствие и доза удовлетворение, но в същото време отнема време и енергия.

Един от начините да се превърнете в собственици на единствения по рода си дом е да изберете мебели от епоксидна смола и по-специално да се фокусирате върху изработката на плоските части. Търсени са кухненските плотове, като много често готовата основа се съчетава с плочки по стените. Те от своя страна са мини и различни – по форма и окраски. Добрата новина е, че насищането на ярки нюанси не води до нежелан кич, а до търсен шик ефект. Над мивката, която е препоръчително да бъде висока, и шкафовете монтирайте рафтчета, които да послужат за подреждането на елегантни и красиви сервизи или различни видове подправки. Търсете максималните възможности на посудата, а не я използвайте само при хранене. Задължително поставете фруктиери или чинии - ако имате такива от бабите и дядовците ви, честито, вие сте от късметлиите, които няма да търсят под дърво и камък.

Промените изискват висок бюджет.

 Промените изискват висок бюджет.

Духът на Ориента

По отношение на цялостното обзавеждане нашият съвет е да съчетаете различни предмети. Избягайте от клишираното разбиране, че масата трябва да съответства на шкафовете и т.н. Ако сте от отбора на по-ексцентричните представители, опитайте са да примесите вида с духа на Ориента. Забравете за удобните и масивни дивани. Още при първоначалния план на стаята изберете подходящо място за бар и високи столове или маса с табуретки и пейки. В идеалния случай това са находки с дърворезби и етнически мотиви. Целта е да оставите помещението да диша въпреки изискванията.

След като направите проучване на пазара, разгледате вече готовите кухни, създадени под шапката на бохо, и калкулирате желанията си, ще трябва да помислите и за най-малките детайли. От килима, който е част от задължителния списък с покупки, до растенията – без излишен драматизъм, реализацията ще ви отнеме близо година. Повярвайте обаче, че кухнята ви ще бъде достойна за корица на списание, а гостите ви дълго време ще разглеждат, преди да ви залеят с комплименти.

Ако имате наличен бюджет, но все още се колебаете – това ли е видът на вашата кухня, то поръчайте от три до пет проекта. Само така ще бъдете сигурни, че палитрата, позицията и липсата на всякакви рамки са правилният ход.

Превърнете скучния дом в къща от приказките.

 Превърнете скучния дом в къща от приказките.