0

С тилни и закачливи, през топлите месеци дамите ще сюрпризират с нова, различна и дръзка визия. Кърпи за коса, обемни шноли, диадеми и ленти ще разчупят аутфита им, превръщайки ги в забележими на плажа, улицата и дори в офиса. Пъстрата палитра, наложила се през изминалата година, ще бъде допълнена от винтидж мотиви, формите ще целят провокация, а наличието на ретро елементи ще върне представителките на нежния пол в 80-те – тогава, когато да си секси се е постигало с лекота.

Морски бряг

Кърпите за глава ще бъдат водещ избор, особено в близост до брега. Освен през светлата част на деня те ще бъдат фаворит и за вечерната визия на жените, които без задръжки ще ги съчетават с коктейлни дрехи, висок ток и блясък. Нашият съвет е да изберете модел, който включва от два до три цвята, основани на контраст. Класическата палитра на черно и бяло е отличен избор, който гарантирано ще ви донесе комплименти. Важно е да изберете нюанс, който отговаря на останалата част от гардероба ви. Много често на плажа дамите избират забрадки, които се съчетават с банския им костюм. Бихте могли да комбинирате с плажната си чанта или чехлите – изборът е ваш.

За по-неангажиращия вид, който предпочитат тийнейджърките и младите дами, би било добре да изберете скрънчи или ластик с панделка. Моделите са много и разнообразни, затова покупката на подходящи аксесоари ще ви отнеме време. Търсени са сатенените предложения, както и ръчно изработените, включващи в себе си миниелементи и нетрадиционни цветове като лате, кафе и пр. Любопитна подробност е, че много жени използват този тип като аксесоар за коса, когато градусите са високи, а след това го местят на ръката си, подобно на гривна. Други го използват само по второто направление. Това е една от причините част от дизайнерите да повишават цените на творенията си, към момента диапазонът е от 5-100 лева.

Топ

Всяка дама мечтае да е под светлините на прожекторите, макар мнозина да не го признават. Ако сте гост на официално събитие, бизнес среща и т.н., е необходимо да обмислите визията си в детайли. Метални аксесоари, наподобяващи идеален кръг, елипс или пък извънземна форма – ето така пазарът ще ви зарадва. Бихте могли да използвате украшенията, за да приберете косите си в нисък кок или опашка. Ще срещнете сребристи аксесоари, предпочитаната години наред златиста гама, както и нюансите на розовото злато. Единственият минус е идея по-тежкото тегло заради изработката. Ако това представлява проблем за вас, създава ви неудобство или колебание, че косата ви няма да се задържи в перфектна форма, то закупете си шноли или фиби с наличието на метални украси – така отново ще сте в тренда, но този път отговарящ на личните ви представи за красота, стил и комфорт.

Разбира се, не на последно място се нареждат шапките. Няма нищо по-добре прикриващо неоформената коса от красива капела. Плетени, от текстил с периферия или козирка – всичко зависи от линията, която следвате.