0

Ч адърът, аксесоарът на есента, през този сезон ще има ключова роля в дамската и мъжката визия, а причина за това – елегантният почерк на дизайнерите, боравили си с безспорните цветове фаворит, сред които синьо, лилаво и червено.

Освен необходими в дъждовните дни, моделите, превърнали се в хит на подиума, често ще се използват за допълнителен акцент в официалния, спортно-елегантен или небрежен вид. Нашият съвет е да изберете следващия си чадър с доза внимание и фокус върху марката, използваните материали и цялостния дизайн, само така ще се отличите в тълпата, провокирайки комплименти.

Модел

За да изглеждате в крак с модата, трябва да забравите за мини сгъваемите модели. Те се предлагат в богато разнообразие на пазара, но не се характеризират с дълъг живот заради използвания механизъм. В крайна сметка всичко зависи от личните ви предпочитания. Вариантите са общо три – ръчно отваряне и затваряне, полуавтоматично – т.е. се работи с едно щракване, и автоматично чрез бутон. Следващата стъпка е изборът на материал и размер. Добре е да бъде широк между 100-110 см, като по този начин ще покрива всяка част от тялото ви. Имайте предвид, че максиформите са по-търсени в последните години и това далеч не е случайност. Също така – водоустойчиви или против вятър, тази подробност е важна, тъй като от нея зависи и цената.

Тенденции

Две лица за дамите – типично по женски те ще се радват на красиви съчетания. Най-често по-декорирана с различни по форма и големина украски, орнаменти, флорални или животински мотиви е вътрешната част. Основата във видимата такава остава един нюанс, който така или иначе присъства в дизайна. Не бъдете изненадани, ако видите елементи от Изтока – арабската пищност се съчетава съвършено с чистите цветове, създавайки впечатляващ контраст. Артмоделите в дамските категории са предпочитани от хора, работещи предимно в бизнес средите. Разбира се, тук не става дума за насищане на четири или пет цвята, а за семпла преливка на сезонната гама, без или с ясно очертани линии, зависи от търсения ефект.

По отношение на мъжките модели – каре, райе и точки. Господата ще имат шанс да изпъкнат, и то по особено красив начин. Дизайнерите отново налагат комбинацията на две лица, като този път акцентират на огнената гама. Сливането на близки цветове не е експеримент, а напълно желан подход. Ивиците могат да бъдат с различна ширина, редувайки се. Обикновено по-официалните модели, които се комбинират с костюм, са с фин дизайн. Точките от своя страна са ситни. Обемните не са част от новите предложения, а и според мнозина са отживелица, която не бива да се завръща. Визията на перфектното каре отново зависи от избора на цвят. Тук важно е да не се разчита на дуо от топли и студени оттенъци. Ако искате да приковете женските погледи, изберете червено, ако сте в отбора на мачовците 50+, или синьо за по-младежко излъчване.

За ценители

Винаги има черешка на тортата независимо дали дизайнерът твори рокля, чанта или обувки. Тук това е дръжката. Край на скучния дървен завършек, отличаващ се само и единствено с удобна форма, която приляга към дланта и не я натоварва. Този път към това така или иначе желано предимство се присъединява Нейно величество Украсата. Цветни мъниста, камъни, които имитират скъпоценни такива, брокат или блясък, реплики на диаманти или дори ценен декоративен елемент – всичко това ще превърне чадъра от обикновен аксесоар в бижу!