0

З а първи път забавлението, смехът и игрите ще вземат превес над ужасяващите традиции за Хелоуин. Не пакости, а творческа вихрушка ще завладее съзнанието на малки и големи, които броени дни преди празника - 31 октомври, ще са натоварени със задължението да трансформират дома си, украсявайки го тематично.

През тази година повечето семейства ще заложат на нова концепция, категорично изключваща чудовища, вещици и други фантастични създания, провокиращи уплах сред малчуганите. Вместо черната рамка Вси светии ще бъде запомнен с куп лакомства и ръчно изработен декор.

Направи си сам

Хит се оказват плетените тикви. Разбира се, за да придобият красива форма, с тяхната направа трябва да се заемат възрастните. Пригответе всичко, което ви е необходимо. Прежда, непотребен плат или памук, който да създаде обем, както и допълнителна декорация, ако смятате, че така домашният шедьовър ще изглежда още по-добре. Забравете за властта на яркооранжевия цвят.

Ако смятате, че друг нюанс би паснал повече на наложения интериор, възползвайте се. Повечето предложения са в пастелна гама, като се среща бебешко розово, бледожълто, небесносиньо, бежово и пр. За дръжката - кафяво или зелено, зависи от комбинацията, която налага основната гама.

Ако умеете да плетете, то не бихте срещнали никакви затруднения по време на творческия процес, експериментирайки още с допълнения като очи, нос, уста, ръце, крака, шапки и така нататък, ако обаче и идея си нямате как се работи с двете игли, потърсете съвети или видеообучения в интернет. Гарантирано, с повече тренировки, ще се справите.

Багрите на есента

За впечатляващ декор използвайте свещи и сухи цветя. Може да направите венец, да поставите букет на масата или някъде около входното антре. Миниформите обикновено красят рафтове и витрини. Освен листа в есенни багри - жълто, оранжево, червено и кафяво, може да използвате плодове.

Ако обаче хапването не е достатъчно за момчетата и момичетата в ученическа възраст, използвайте друг трик - боядисването на керамични фигури. Те от своя страна могат да бъдат отново тикви, прилепи, духчета и пр. Това няма значение, тъй като видът им преди и след оцветяването няма да има нищо общо. Ако наследниците ви са по-малки, задължително покрийте масата или зоната, превърната в домашна работилничка, с найлон.

Целта е да не навредите на стени, подова настилка, мека мебел, както и на всичко, намиращо се в опасна близост.

Не забравяйте външния кът. Обикновено екстериорът е този, който предизвиква вълнението около Хелоуин. Когато една къща започне да свети повече от обикновено, а по прозорците й се отличават елементите на Вси светии, съседите бързат да се включат. Така цели квартали биват украсени, а местностите придобиват приказен вид, създаващ празнична атмосфера.

Въпросът лакомство или пакост, бива изместен от общата цел - шумно веселие под открито небе, където традиционните костюми превръщат дори най-близкия ни човек в непознат.

Създайте уют

За да избягате от клишираните представи - създайте уют. Ако не желаете да декорирате дома, отнемайки не малка част от времето си, закупете меки и тематично украсени завивки. Може да се възползвате от един цвят, който да привлича погледите на “първо четене”, разбира се, препоръчително е да бъде част от оранжевата гама.

Бихте могли да декорирате и със сувенири, вази, картини - всичко е по ваш избор и зависи от личните ви разбирания за идеален дом.