0

Ловджийска естетика при Орлин Горанов

Причува ли ми се или вътрешният ми глас пее този рефрен - „Ти лети, лети, моя жълта пола от третия етаж лети...“ Ще е добре, ако това пожелание се сбъдне за Кристина Димитрова, защото тюлена пола с кожено яке малко не ми се връзва. Случват се грешки, когато ти звънят да слезеш за спешна пратка, но едва ли Орлин Горанов е куриер. Него пък изобщо не искам да го започвам с тази зъзнеща зимна дреха, чието тъмносиньо хич не се връзва с черното отдолу. Дали пък огромните джобове не служат за флашките с песни или са фрашкани с ловни принадлежности, в случай че над него лети, лети някоя гарга рошава. Димитрова наистина е секси с късата пола и високите ботуши, но нека прегледа и други магазини, преди да пазарува следващия път.

Аръков, ще те гази модната мечка

Ивче, къде ти е ръката и какво точно прави там... и какво е това голямо нещо, което държи? А, било телефон, провиква се гаджето и аз мигом се успокоявам. Не искам да правя мечешка услуга на Аръков, но не е ли малко детинско да се въргаля в мечешкия скут, пък бил той текстилен. Доста е секси с холивудска усмивка и притворени очи, сякаш очаква някой да отвори вратата и да се хвърли в обятията му. Гаджето ме гледа със серсемски поглед след това изречение. Ризата на милия ми приятел Иво е повече от банална, прилича ми на покривка в крайпътен ресторант, а надписите ми въздействат сякаш са меню. Черният панталон на актьора е скучен като българска театрална постановка, но това е положението на ситуацията, както се изказваше един мой колега ватман навремето.

Стройна се Калина вие изпод шалове усамотени

Познавам много принцеси, но тази тук ме кара да си сложа капки за очи и още по-силни очила. Гледам и не вярвам на... ушите си, госпожата в царски палати ли е живяла или в шаманска колиба... Не смятам, че увитите около главата й кърпи допринасят за дори най-компромисна естетика, принцеса Калина може би трябва да излезе от турбуленцията на своя стил. За да бъда справедлив, отива й или пък не, но харесвам, когато носи българска носия. Този път ми напомня на бежанка, продаваща шалове от страната си на някой ъгъл. Виждате ли и вие аритмията в цветовете, пълното им несъответствие и жалкост. Съпругът на Калина Китин Муньос носи добро клубно сако, но ризата е за комбинация с друга дреха. Най-вече би била добре сама. Яката е извадена като на уличен музикант или такъв от времето на „Балкантурист“. Би било добре Нейно Височество да даде и нему един шал, защото прическата няма нужда да бъде на показ, докато не си намери добър фризьор. В тази модна полемика намирам Карла Рахал за извънредно добре облечена, но в никакъв случай по вкуса ми. Този горчиво зелен кител или защо не - китеник, изобщо не се връзва с черното отдолу, за което не знам рокля ли е или разтегателен фотьойл.

Роклята на Нора - пияна пешеходна пътека

Видът на Нора сякаш казва: влезте, готвила съм патица по съчуански. Бойното снаряжение от райета, макове, обувки и коси издава прибързана подготовка за излизане или Караиванова просто се връща от почистване на сняг. Платът на облеченото по-скоро прилича на пеньоар или пердета в скромна дневна. Разминаването на райетата може да доведе до зрителна епилепсия, те са като пияна пешеходна пътека, а светофарът - разбирай маковете в гръдта й - дава постоянно червено. Този възгордял се сукман би могъл да намери спокойствие и възкресение в гардероба на някоя пенсионирана дама, докато чака разпродажба на олио или стоки от друга първа необходимост. Мислила ли е госпожицата за някакво кимоно, където разнообразието от вишнев цвят и чадърчета може да се яви полезно за стила й.

Узунова и Терзийска - модна кралица и генерал

Невероятен реверанс към висшата мода от страна на две заслужили бизнесдами. Организаторът на Бала на енергийните одитори Валентина Узунова по време на същия показа изключителна класа и стил. Дрехата й впечатли близо 350-те присъстващи, всеки от които уважил събитието с вечерно облекло. Нежната естественост на Узунова в съпричастност с облеченото е сравнима със светски подвиг, принадлежащ на дамите с опит. Камелия Терзийска, също носител на титлата „Бизнесдама на годината“, е предпочела черното. Тук силуета владеят нежна бродерия и дантела, удачно съчетани в горната част. Терзийска е кралицата на светските и модни салони, но давам титла армейски генерал на Валентина Узунова за справянето й в нейното ново амплоа на салонна владетелка.