0

Бутици, пазете се! Луна идва

Луна май се опитва да засенчи Луната със своята скромност, която присъства тук навсякъде освен в прическата. Гърдите са подчертани от разточително деколте, но цветът на блузата - цвят на чесън, не подхожда на строгото черно сако. Не зная трябвала ли е стълба за оформлението на косите, но виждам, че там е положен повече извънреден труд, отколкото се полага на едни коси. Повече труд, отколкото изискваше ленински съботник. Плюшени мечета, глигани, кукумявки и до каквото ми поглед стига доукрасяват този пейзаж на личното ми недоумение. Луна се завръща. Бутици, пазете се!

Азис и Деси Слава с прилика до „Модърн Токинг“

Тук лепне от лак и проблясъци. От една страна, чрез якето на Азис, от друга - от косите на Деси Слава. Наистина ли е толкова модерно всички да са в черно, а косите им - руси, та жълти? Гаджето ми, който не е чувал за Азис поради европейския си произход, пита дали този човек е разпоредител в склада, в който са снимани. Не бе, човеко, той е разпоредител на човешките сърца, отговорих и съботата премина без повече скандали. Според гаджето Деси Слава била хубава, но горни гащи върху чорапогащник не виждал и по някои витрини в Холандия. Гаджето ми също предположи, че ако Азис и Деси си разменят прическите, може да се избегнат някои естетически недоразумения. Аз пък си помислих, че ако това стане, те ще се доближат до прилика с „Модърн Токинг“.

Цяло морско дъно по актьора Захариев

Ивайло Захариев и съпругата му са модната двойка на деня, но в полунегативен аспект. Признавал съм вече колко много ги харесвам, но не премълчавам модните им тибидамби. Дали си разменят ризите, не помня добре, но съм сигурен, че облечените днес са от един и същ топ плат или поне от два съседни. Роклята на госпожата или е била цялата в тези синкави щампи и пералнята е унищожила повечето, или на дизайнера му е пресъхнала четката някъде след средата на плата. Костюмчето на Ивайло с добавена към него фуражка може да се превърне в униформа на летищен служител. И както би казал поетът - а по ризата му - цялото морско дъно.

Ути с много цветни... атрибути

Ако се налага да напиша едностишие за това, което виждам, то ще е следното: “Тук няма цветове недочути, разгледайте... Ути“. По симпатичният телевизионен готвач наистина са се разположили подразделенията на цялата цветова войска. Ленти, гайтани, качулки, шалчета, пищималчета и прочие модни излишества са се накачулили като ярки яребици на курник. Дали този императивен пръст е насочен към коментара ми, ще усетя тежката присъда, като се видя с Ути. Но вярвам дотолкова в неговата добронамереност, че той трябва дори да сготви една плакия на критик като мен. Лесно се задоволявам само с най-доброто, така че Ути може да започне да търси хайвер от Белуга, даже запръжка не се налага да прави. Или както той умалително казва - хайверче. Ако готвачът беше мой ученик, щях да му кажа, че оценката му е следната - ще се видим наесен.

Джеймз Кори-Райт на световно ниво

Младият лекар и наследник на достойна аристократична фамилия д-р Джеймз Кори-Райт блесна на почетната маса по време на Имперския бал в Лондон. Младият аристократ впечатли с изискани маниери, както и със своята щедрост в благотворителната надпревара. Той откупи картината “Една българска роза“ и това внимание още повече открои стила и елегантността му. Заедно със своята съпруга д-р Кори-Райт бе в центъра на заслужен интерес. Неговият смокинг от копринено кадифе и добре завързаната папийонка импонираха на достолепната среда, която имаше за свой символ баба му - величествената Максин Торент дел Пратс, за която се говори, че владее върховете на лондонското добро общество. На снимката - Джеймз със съпругата си и кралският аукционер (вляво).