0

В горната част Любо Киров ми напомня на яйце. Не на варено, а на Фаберже. Златистото яке поддържа тази илюзия, но нека добрият ми приятел не взема това за комплимент. Знаем, че тези яйца са заоблени и сравнението с тях не е от полза на суетни хора. Дали Киров е суетен, мисля, че не, щом се е показал така. Големи яйца, както се казва на немски. Гаджето, довършил пълнената чушка, се жабури с бяло вино и изфъфля нещо от сорта, че колко ли пълнени чушки е изял Любо, за да му е така издуто коремчето. Аз мисля, че просто производителите на блузи не ги правят както едно време, да кажем преди 15 години. Тогава на Любчо му седяха добре. Панталонът прецаква цялата работа, започната от златното яке. Той е ежедневен, подходящ за бране на гъби или жълт кантарион. Прическата е... ще замълча заради старите ни спомени. Прическата ще премълча, но брадичката не - само ще кажа, че на Любо Дяковски брадичката му отива повече, въпреки че е „купена от същата витрина“. Гаджето пита Дяковски брат ли е на Люси Дяковска. Не, майте шатсе - баща й е. Леле, пропуснах обувките, но ме домързя.

Гергана Стоянова - апетит за бяло

В чаршафен унес актрисата Гергана Стоянова позира цялата в бяло. И как не, като бялото е цветът на невинността, макар на мен да ми носи усещане за перилни препарати, щипки и простор. Да, и за центрофуга, в която току-що е преминало облеченото. Поемам риска да твърдя, че шапчицата е ужасна и съвсем не на място. Жените, притежателки на красиви коси, не биха се подложили на такъв естетически автотерор. Стоянова е седнала или клекнала в неудобна поза, която разширява глезена, а панталонките го довършват. Не зная била ли е модерна подобна кройка, но съм виждал готвачи и кухненски персонал с подобни. Сакото ми допада, косите изглеждат прясно боядисани, вижда се положено старание, но бих казал без огромен ефект. Гаджето се провиква от кухнята с половин пълнена чушка в устата, че един жълт шал би я освежил. Налях си бяло вино и помогнах на гаджето с втората чушка.

Стефан Илчев „лети“ с уморени крила

От времето на Евгени Душанов не бях срещал такъв модел панталон. Което почти означава, че Стефан Илчев скоро ще започне да се облича като Христо Кидиков. Харесват ми ангелските крила по сакото му, но ако бяха на багажника на някоя „Панамера“. Иначе тук седят точно като „уморени крила“, на когото и да беше тази песен. Илчев ми се струва изпухкавял, вероятно заради което се облича в черно. Обувчиците са ми така мили, изгубени в превода не, а в крачолите на този панталон. Сакото мяза на едновремешна антерийка, само дето не е с шевици и гайтани, а с тези наистина уморени крила, лепнати като със златисто фолио на мястото си. Да каже човек, че от имитации на Онази певица са му поникнали криле, но защо в предната част, а не на гърба, дори не се наемам да питам. Ситуацията ми напомня на Онази моделка, дето каза, че си подарява „предните гърди“. Излиза ли от това, че Стефчо си е поставил предни криле в този контекст?

Потници и кепета по наши звезди

Ако е играл Пурко, Мунчо или друг тъжен герой, Куркински се е справил добре с облеклото. Но ако не - тоалетчето би седяло повече на някой пенсиониран пазач. С това облекло върви каруца с четири клемии, на които се сушат шлиферът и абичката му. Кепето на Куркински прави лицето му по-обло, отколкото едно лице заслужава, а лицето Петя Дикова напълно импонира на Куркинските дрешки. Дикова е намалила „вредните цветови емисии“ до това сако, в което се помещават криви бели райета върху цветови фон, подходящ за плочки на баня от 60-те години. Мината ли е косата на Дикова на центрофуга или е попаднала на ветровит момент, фризирал я по този начин. Белият потник (какво друго би могло да е) придава ежедневност на стила и никак, ама никак не подхожда на телевизионна водеща с определено име. Мисля все пак като опитен в тези неща, че облеченото от Петя Дикова може да се предложи за лятна униформа в градския транспорт. Мисля си още глобалното затопляне до какво е довело в гардеробите на някои хора...

Видяхте ли ръкавчетата на Мариус, а тези на Петя...

Забунова - отлично отвоювана естетика

Много приятен избор според повода на бизнесдамата Юлия Забунова. Тя се е спряла на златиста рокля, която напълно импонира на престижното събитие, в което участва и прави тържествена заявка за една от най-забелязваните на конкурса „Бизнесдама на годината“. Съобразена с повода е и прическата, в която винаги присъства малка тиара, за да отбележи аристократичната принадлежност към Кралство Хармония. Вляво Силвия Хрисимова-Шонлебе е отново кралицата на вечерта с бляскава черна рокля и перли. Когато се казва, че красотата ще спаси света, тук мога да перифразирам, че тези две дами могат направо да го отвоюват.