0

Другарко Данче, покрийте се, моля!

Една изтормозена модна коалиция, предвождана от Георги Любенов. Със сако, тип „На всеки километър“, този неповяхващ водещ води класацията за най-скучно облечени. По-скоро за най-скучно облещени в телевизионното пространство. Вляво Жорката има Силвия Кацарова, в опит да прилича на лейди Га Га, но е по-скоро като лейди Го Го. Гого пък, в сивото си сетре, разделя Кацарова от Йорданка Христова, която е решила да покажа цялата си гръдна наличност. Абе, другарко Данче - Лили Иванова не го прави, не го прави и ти. Може ли Христова да е станала попадия, с това черно и този кръст, мандахерцащ се в нищото. Шалът, ако не е предвиден за обесване, да си върви в Китай. Ох, или в Куба, мила Данче.

Кой дирижира Камджалов модно, кой

Това ли е красивият мъж, по когото припада чистачката на входа ни и леля Копринка от месарския магазин? Напълно съм изненадан от масовия вкус, но сакото е обида за музикалния елит, към който вероятно Данчо принадлежи. Бежово и дебело, сакото прави диригента да изглежда блед и... дебел. Мога да се закълна, че комбинация на бежово-кафяв блейзер с мръсно бели дънки е подчертано неприемлива в модния кодекс. Бялата според мен риза не допринася за звездния статут на господина. Стойката е неуверена, сякаш иска да размаха палката, но няма пред кого.

От кал да е, Калев да е, но защо в черно

Това, което виждаме на кадъра, се нарича ton sur ton и ако човек е с невъоръжено око и търпение, може да види само празна зала със столове. Но това в средата не е стол или кресло, а е един талантлив Виктор Калев. Тон върху тон тук е черното. То се преповтаря в обувките, полото, якето, дънките. Чудя се как публиката му го е разпознала измежду черните завеси, но някои от тях може добре да са си поспали. Калев поне няма кал по обувките, което е добра новина, предвид какво се случва днес в естрадата. Лицето на обичания актьор свети сякаш месечина в мрачното пространство. Дали да не си беше поставил оранжева шапка или поне розови чепици за разнообразие. Дори да е далтонист и да му е все едно, на нас донякъде ни пука. Гаджето с половин банан в устата ме пита как е правилно да се каже - далтонист или дъновист. Гаджетата не са каквото бяха. Дерзай, Калев, дерзай.

Китодар се е хванал на модната кука

В такова съботно, китодарно настроение съм. Пак не ме избраха за министър-председател, ама то може би е защото съм стилен. Ето, тези двамата свободно могат да се кандидатират след четири месеца, ако пак има избори. Вижте Китодар - сякаш кит го е дарил с нощницата си. Виолетово, привлекателно, обещаващо звучи този цвят, само дето господинът не е мой тип. Китодар излъчва енергия, като да е пиар на кандидат-политик, а младежът до него направо да влиза в листите, като му дойде времето. Тук освен леко нацупена физиономия, имаме шушляково яке - мил аксесоар на масата. Мариян Вълев е избрал политически коректна комбинация за дрехите си - синьо и червено в него се преплитат. Ако не стане със сините, прас якето и червената тишъртка може да даде депутатско място. Пожелавам на двамата да намерят своя цветови и текстилен покой. Гаджето пита от студентска бригада ли идват тези, шофьори на автобус ли са, но както знаете, гаджето е полугерманец и полунемец, както се шегува другото ми гадже, и не познава българските звезди.

Симона Миланова, браво

Трябва специален подбор на думите за толкова специална дама. Адвокат Симона Миланова е дебютант на светската сцена, но заслужава похвали заради визии като днешната. Тук прехвърчат не само съблазнителни искри, но и заявки за обещаващо модно бъдеще. Симона сияе в рокля от коприна в изискан цвят. Младата дама придава на цвета, който определям като керемидено-вишнев, още повече качества заради добрия грим и прическа. Симона добре е подбрала червилото, а отсъствието на бижута говори красноречиво, че тя разчита за това на чара, очите и изкусното си поведение. Очаквам тя да потърси разтърсващото въздействие на шапките един ден, когато бъде поканена на конните надбягвания в Аскот.