0

Н овините за неидентифицираните летящи обекти вълнуват умовете на цялото човечество от много години. Някои от тях се оказват зле скалъпени фалшификати, други се превръщат в митове, а трети остават загадка и до днес. Eто 7 такива истории, в които даже най-заклетите скептици повярваха.

1. Мелбърн

Сутринта на 6 април 1966 г. в гимназията Westall в Мелбърн се случва неочаквано и шокиращо събитие. В близост до територията на образователния комплекс се носи странна структура - „кръгъл гърбав обект с плоска основа“ със сребристосив цвят. Повече от двеста души - студенти и учители на Westall - са го видели. Но тогава показанията, както се казва, се разминават. Първо, никой от очевидците не можа да обясни колко високо е обектът над земята. Второ, има объркване относно броя на НЛО: някои са видели една „чиния“, други смятат, че около нея летят сателити, а някои твърдят убедено, че в небето е имало три обекта.

Според очевидци контактът със Земята е продължил около двадесет минути, през които наистина военни самолети са долетели до НЛО и са се опитали да приземят извънземния кораб. Той обаче успява да избяга от преследването и да се издигне нагоре, оставяйки объркани учители и уплашени деца долу.

2. Съфолк

Мистериозно сияние от червени и зелени цветове е открито от американски войници, разположени близо до град Рендълшам в Съфолк във Великобритания. Това се случва през декември 1980 г., навръх Нова година. Многоцветни светлини летят по странна траектория и се спускат в гората. Можеше да е било пиротехника, ако самите американски офицери не бяха докладвали друго. След 36 години пенсионираният военен Стив Лонгеро решава да разкаже за видяното. Той признава, че е видял с очите си червени и зелени флуоресцентни светлини, витаещи над върховете на дърветата. Твърди се, че когато група военни отишли да изследват района на гората Рендълшам, те се убедили, че мистериозните светлини принадлежат на извънземен космически кораб!

От британското министерство на отбраната обаче се придържат към версията, че многоцветното сияние е било дело на човешки ръце. Говори се, че всъщност е имало сблъсък в гората между отряди на британските военни и американците.

3. Флоренция

Съдейки по разкази на очевидци, горите и полетата са любимите места за „паркиране“ на извънземните на Земята. Дори теренът да е футболен.

Приблизително това се случва на 27 октомври 1954 г., когато отборите на Фиорентина и Пистоаз се бият помежду си във Флоренция, Италия. Веднага след първото полувреме феновете спират да гледат към терена и вперват погледи в небето - там, както си спомнят очевидци, се движел кръгъл космически кораб, подобен на яйце. Хвърлял ярки отблясъци от светлина и оставял след себе си странни нишки, които се сравняват с паяжина.

Поради този невероятен феномен мачът, разбира се, е спрян и изследователи от Университета на Флоренция се заемат със задълбочен анализ на „мрежата“ в продължение на много месеци. В извънземната нишка са открити бор, силиций, калций и магнезий.

4. Финикс

Този инцидент се счита за най-голямото масово наблюдение на неидентифицирани летящи обекти в САЩ. Тогава, вечерта на 13 март 1997 г., хиляди хора съобщават за пет странни светлини, движещи се по небето - НЛО е видяно в небето от 19:30 до 22:30 часа. Някои виждат обектите неподвижни, други ги виждат да летят в редица, а някои съобщават на службите за спешна помощ, че светлините се движат в небето като част от странен V-образен самолет.

Мистериозният обект "светва" на по-малко от 500 километра от границата на Невада и Аризона, близо до град Финикс. В същото време американското военно ведомство заявява, че полетът е бил част от военно учение. Свидетелите на това странно явление обаче твърдят, че никога не са виждали подобно нещо.

5. Зимбабве

Странен контакт с извънземни се случва на територията на Зимбабве - на 16 септември 1994 г. ученици получават възможност да общуват с мистериозни същества. Шестдесет и двама души стават свидетели на спускане на няколко сребърни самолета от небето върху близкото поле. Известно време след кацането децата виждат към тях да се приближават хуманоидни създания с дълги коси и огромни очи, облечени в черни бодита. Земните успяват да се разберат с извънземните на телепатично ниво: те уж обменят информация за околната среда помежду си и призовават хората да не унищожават планетата. Контактът продължава само 15 минути и се запомня за цял живот от очевидците. В същото време съучениците на свидетелите и техните учители не са видели нито космическите кораби, нито самите извънземни същества. Какво е било това - колективна халюцинация или реално общуване с представители на друга цивилизация - ще остане загадка.

6. Йоркшир

През декември 1987 г. новината за нов контакт с извънземни се разпространява по страниците на вестниците във Великобритания. Този път в центъра на вниманието е жител на Йоркшир, който видял извънземна фигура, докато се разхождал и се опитал да я снима. Извънземното обаче явно не е искало да установи контакт и се опитало да избяга.

Известно време британците се опитват да го преследват – така виждат бял космически кораб във формата на чиния. Летящото съоръжение се състои от два компонента, натрупани един върху друг. Но освен размазана снимка на един от очевидците, други доказателства няма. А най-странното е, че въпросният фотограф установява, че има разминаване в цифрите, изписани на апарата и няколко часа от изживяното му се губят.

7. Чикаго

Това е сравнително скорошен запис на извънземни, датиращ от 2006 г. На 7 ноември служител на международното летище О'Хеър в Чикаго забелязва метален кораб във формата на чиния, носещ се в небето.

Служителят незабавно се свързал с членовете на екипажа на полет 446 на United Airlines, докато се подготвяли за излитане. Пилоти и стюарди, както и ръководството на авиокомпанията и механиците потвърждават, че също са видели НЛО. Освен дванадесетте свидетели имало и пътници от други самолети, пристигащи на летището, които също забелязали странен предмет. Те говорят за „тъмносив диск“. НЛО-то кръжало ниско над земята за около пет минути и след това рязко се „изстреляло“ нагоре, оставяйки за кратко дупка в облаците, която скоро се затворила.

Радарите не успяват да засекат това движение и затова местните власти за гражданска авиация отказват да разследват инцидента. Мистериозната дупка в облаците е наречена природен феномен и въпросът е приключен.