Д ве супи с броколи на Рудолф ван Веен за добро похапване намираме в архивите на 24kitchen.bg.
За добро настроение
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 червена люта чушка
- 2 см джинджифил
- оризово или слънчогледово олио
- 1 сладък картоф
- 1 морков
- 1 глава броколи
- 250 г кафяви печурки
- 200 г зелен фасул
- 2 л зеленчуков бульон
- 4 яйца
- соев сос
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Запържете ги в добре загрят уок, в който сте сипали оризово или слънчогледово олио, за 3 минути. Обелете и нарежете моркова на тънки кръгчета или полукръгчета. Обелете и нарежете на кубчета сладкия картоф. Почистените гъби ги нарежете на четвъртинки. Добавете зеленчуците в уока, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути. След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути. Почистете зеления фасул и го нарежете на по-къси парченца. Разделете розичките на броколито и ги нарежете на по-дребни. Добавете фасула и броколито в супата и варете още 5 минути. В купа разбийте яйцата и овкусете с 1-2 с.л. соев сос. В загрят тиган сипете 1 с.л. олио или зехтин и добавете яйцата. Поставете капак на тигана. Обърнете омлета и го изпържете и от другата страна. Нарежете омлета на тънки ленти. Сервирайте супа в дълбока чиния и поръсете с лентички омлет.
Супа с шалот
Необходими продукти:
- 2 глави броколи
- 1 глава лук шалот
- 1 скилидка чесън
- 1 червена люта чушка
- 1,5 л зеленчуков бульон
- 4 с.л. заквасена сметана
За крутоните:
- 4 филии бял хляб
- 50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно. Изчистете лютата чушка от семките и я нарежете на тънки полумесеци. Запържете зеленчуците в зехтин за кратко. Добавете и броколито, разкъсано на розички. Задушете за 2 минути. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.
Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете с настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете крутоните за 10 минути на 180 градуса. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа крутони.