0

Д ве супи с броколи на Рудолф ван Веен за добро похапване намираме в архивите на 24kitchen.bg.

За добро настроение

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 1 червена люта чушка
  • 2 см джинджифил
  • оризово или слънчогледово олио
  • 1 сладък картоф
  • 1 морков
  • 1 глава броколи
  • 250 г кафяви печурки
  • 200 г зелен фасул
  • 2 л зеленчуков бульон
  • 4 яйца
  • соев сос

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на много ситно джинджифила. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци. Запържете ги в добре загрят уок, в който сте сипали оризово или слънчогледово олио, за 3 минути. Обелете и нарежете моркова на тънки кръгчета или полукръгчета. Обелете и нарежете на кубчета сладкия картоф. Почистените гъби ги нарежете на четвъртинки. Добавете зеленчуците в уока, разбъркайте и ги задушете за 3-4 минути. След това ги залейте с бульона и оставете сместа да ври 5 минути. Почистете зеления фасул и го нарежете на по-къси парченца. Разделете розичките на броколито и ги нарежете на по-дребни. Добавете фасула и броколито в супата и варете още 5 минути. В купа разбийте яйцата и овкусете с 1-2 с.л. соев сос. В загрят тиган сипете 1 с.л. олио или зехтин и добавете яйцата. Поставете капак на тигана. Обърнете омлета и го изпържете и от другата страна. Нарежете омлета на тънки ленти. Сервирайте супа в дълбока чиния и поръсете с лентички омлет.

Супа с шалот

Необходими продукти:

  • 2 глави броколи
  • 1 глава лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена люта чушка
  • 1,5 л зеленчуков бульон
  • 4 с.л. заквасена сметана

За крутоните:

  • 4 филии бял хляб
  • 50 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и чесъна на ситно. Изчистете лютата чушка от семките и я нарежете на тънки полумесеци. Запържете зеленчуците в зехтин за кратко. Добавете и броколито, разкъсано на розички. Задушете за 2 минути. Добавете предварително сварения зеленчуков бульон и захлупете. Щом броколито се свари, дръпнете тенджерата от огъня и пасирайте супата.

Изрежете корите на филиите хляб и нарежете вътрешността на кубчета. Сложете ги в тавичка и ги полейте със зехтин и поръсете с настърган кашкавал. Разбъркайте хубаво и изпечете крутоните за 10 минути на 180 градуса. Сервирайте пасираната супа с лъжица заквасена сметана и шепа крутони.