0

Л есно, бързо и ефективно - почистването на дома до съвършенство е мисия възможна! С помощта на различни уреди - за прозорци и под, пране на тапицерия, полиране и т.н., домакините успяват да трансформират визията на жилището, надхвърляйки най-смелите си очаквания. Ако неприятните задължения отнемат голяма част от времето и енергията ви, то нашият съвет е да не губите нито миг повече, потапяйки се в света на технологиите.

Ефект

Почистването на банята безспорно е една от трудоемките задачи. Ако помещението е голямо, бихте могли да опитате с парочистачка. Уредът се грижи на чистотата на целия дом, затова инвестицията си струва. Сред плюсовете е липсата на химикали. Благодарение на високата си почистваща ефективност, парата убива наличните бактерии и се грижи за максимално високото ниво на хигиена. Разбира се, трябва предварително да си набавите комплект от микрофибърни кърпи, както и различни по големина и вид четки, с които да почистите малките детайли. 

Доверете се на популярните виброчистачки. Те безпроблемно чистят гладки повърхности, включително прозорци, огледала и пр. Улесняват натоварването ни благодарение на различни комбинации от вибрации, които се генерират от батерия. В тази линия - уредът е компактен и лесно преносим. Добрите модели имат няколко елемента на контрол, компактни са и изискват минимална подготовка за работа. Единственото, което е необходимо, е да напълните резервоара с препарат и вода.

Вид

Поддръжката на всекидневната, спалнята или коридора също изисква усилия. Тук наличието на висок клас прахосмукачка значително би улеснило процеса. Моделите, върху които следва да се фокусирате, трябва да съчетават висока смукателна мощност с маневреност и гъвкавост. Независимо дали живеете в едностаен апартамент, семеен дом или страдате от алергии, пазарът разполага с подходящи видове, отговарящи на нуждите ви. Последните и най-нови модели имат сензор за прах и втора батерия. При покупката ще се сдобиете с инструмент за почистване на филтъра, няколко вида накрайници за фуги, комплект от миничетки, както и меки сетове, които се използват за почистването на фините замърсявания. По-просто казано, с покупката на прахосмукачка бихте могли да изчистите пода, а след това да третирате и мебелите със специалните за целта накрайници. Ако сте собственици на домашни животни, то задължително се снабдете с точните аксесоари, които елиминират мъртвите кожни клетки и изсмукват падналите косми. 

Ако сте прекалено заети или работното ви място ви изтощава, нашият съвет е да се доверите на прахосмукачките и мопове роботи. Те са кръгли или овални, ниски и се движат леко през жилищните помещения. Следват свой модел на движение, карайки обитателите на дома да не се тревожат за вида на подовата настилка или килимите. Твърдите подове, както и настилките с къс косъм се почистват автоматично. Мокрото почистване дава добър резултат, стига повърхността да е гладка. 

Любопитна подробност е, че приложение диктува режима на работа - то изпраща обиколка за проучване и създава карта на стаите. Бихте могли да зададете и индивидуални параметри. Благодарение на системите си с камери, този тип помощници откриват и избягват плоски препятствия като кабели, обувки или чорапи. Съществуват и допълнителни сензори, които контрират падането на робота от стълби.

Добрата новина е, че бихте могли да включите робота си, докато все още сте в офиса. Ако устройството има нужна от помощ, то най-често ще ви информира чрез гласово съобщение.

Водещ избор е и акумулаторният моп. Въртящите се ролки непрекъснато се намокрят с прясна вода, докато събраната мръсотия завършва в резервоара за отпадни води. Устройството оставя подовете до 20% по-чисти от обикновените мопове. Благодарение на тънката си форма и гъвкавия въртящ се валяк, прочутите видове не само достигат лесно под мебелите, но и спестяват място за съхранение. Времето за изсъхване на пода е само около две минути, което го прави идеално подходящ за използване върху всички видове твърди подови настилки, напр. плочки, паркет, ламинат, PVC и винил. Мощната литиево-йонна батерия има време на работа от приблизителните 20 минути. Това ви позволява да почистите до 60 m² подово пространство с едно зареждане на батерията.

Ако желаете да изчистите меката мебел или килимите, използвайте сухо пране. Бихте могли да си купите уред или да се доверите на фирми. Смукачките за сухо/мокро почистване предлагат различни области на приложение както за външно, така и за вътрешно. Те се открояват с превъзходна смукателна мощност, висока енергийна ефективност и здрав дизайн. Многофункционалните устройства имат много приложения и голям набор от аксесоари, което ги прави вашите чудесни средства за решаване на проблеми за къщата, градината и гаража.