0

О чилата като аксесоар са почти задължителни във визиите пролет/лято. През 2024 година финалните щрихи в аутфита ще бъдат в класическа форма, квадрат или котешко око, което ще се наложи като силно предпочитан избор при дамите. По отношение на цветовете и двата пола ще грабнат възможността да привлекат вниманието на околните с цветни, пъстри и нестандартни рамки.

Холивуд

Жена, заложила на очила тип котешко око, характерни със своите обърнати ръбове, е секси, магнетична и елегантна. Неслучайно дамите импровизират, гарнирайки строгия стил с популярната форма, подчертаваща женствеността им. Те носят усещане за Холивуд. Според модни критици изчистената визия ни връща в 50-те години, когато целият им блясък се представя от Мерилин Монро, играеща във филма "Как да се омъжиш за милионер". През този сезон линията отново ще триумфира - без излишна декорация, преливки на основния цвят или стъклата. Добрата новина е, че се съчетават с всеки стил - спортен, елегантен и дори официален. Не бъдете изненадани, ако бъдещите абитуриентки изберат очила вместо колие или масивни обеци в дългоочаквания празничен ден.

Избор

Мъжете симпатизират на квадратните форми.

Известно е, че те могат да омекотят острите черти, като например квадратните линии на челюстта или изпъкналите скули. Ако имате кръгло лице, трябва да знаете, че ръбовете на тези стъкла могат да го направят още по-заоблено.

Невинаги последният дизайнерски писък е препоръчителен за вас. Преди всичко трябва да си осигурите комфорт, да не усещате стягане, а след това да помислите за вида - пасват ли ви, или не съвсем.

Палитра

Онова, което ви привлича в определен модел, често е цветът или комбинацията на сезонните нюанси. До началото на студените месеци на мода ще бъдат ярките цветове като жълто, червено, розово, лилаво, синьо, зелено и т.н. Както и съчетанието на два до три цвята, с присъствието на основите черно и бяло.

Ако сте със светла кожа, не се хвърляйте на бели или прозрачни рамки. Идеята е да създадете контраст, който да ви прави забележими. Повечето бутици успешно прилагат схемата, акцентирайки на прозрачни стъкла.

За по-екстравагантните представителки на нежния пол витрините са украсени с добре познатия леопардов принт - враг за едни и фаворит за други. Не се страхувайте да пречупите скучния стил, често малките смели стъпки са тайната на перфектния вид.

Чистим ги с топла вода и сапун

Има няколко добре познати начина да почистите очилата си - със специален разтвор, мека кърпичка или комбинация от двете. Ако използвате аксесоара ежедневно, се налага честа поддръжка. Изпитан метод е измиването с топла вода и сапун. Добре е той да бъде течен. Ако не е, просто насапунисайте пръстите си, без да оставяте трудни за отстранявате петна по повърхността. След обливането със струята вода, която в нито един случай не бива да е прекалено гореща, ги оставете да изсъхнат сами. Ще отнеме само няколко минути, осигуряващи ви блясък в следващите три-четири часа.

Важна особеност е, че по този начин не се вреди на вида или рамката, няма опасност от натискане и изкривяване.