0

С траховитите предсказания на Ванга и на Айнщайн за пчелите започват да се сбъдва и в България. Приживе пророчицата предрече, че ще дойдат времена, когато тези Божии твари ще започнат да изчезват масово и по нашите географски ширини, което ще е знамение за края на света какъвто го познаваме.

Знамение

Защото скоро след това знамение ни чакат тежки времена – глад, войни, вируси и смърт. „Не знаем дали онова, което Ванга е виждала, ще стане, но конкретно това знамение е вече факт“, кахърят се пчелари от Врачанско. В началото на месеца там бе засечено масово измиране на пчели, а кошерите им опустяха. „Ще посрещнем Световния ден на пчелите, който е на 20 май, с празни кошери. Вместо да се възползваме от ранната акациева паша, ние се чудим как да възстановяваме семействата“, оплакват се стопаните.

От петилетка синдромът на празния кошер се наблюдава повсеместно и доста отчетливо и в други краища на България. Производители на мед разясняват, че това явление винаги го е имало, но през последните години е взело размерите на пандемия. Най-често се обвиняват модерните препарати за растителна защита, които стават все по-ефективни, но и по-отровни. Именно пестицидите, с които пръскат земеделски производители, се сочат за главен виновник за пчелния мор. Другият заподозрян са модерните технологии и спътниците, които излъчват електромагнитна радиация (ЕМГ).

Компас

Счита се, че тя обърква чувствителния компас на пчелата. Така божията твар се дезориентира и после не намира пътя към кошера си. Следващият фактор са акарите пазарити, които атакуват кошерите. Но доста често пчелари разказват, че не могат да разберат по какъв начин пчелите напускат кошерите. Има достатъчно храна и тя остава дълго време в празните кошери, в които няма и акари. В някои пчелини по този мистериозен начин изчезват повече от 80% от семействата.

Но подобни явления са наблюдавани в Белгия, Франция, Нидерландия, Гърция, Италия, Португалия, Испания, Швейцария, Германия и САЩ.

Видения

Някои от виденията за бъдещето на българската пророчица гласят следното: "Първо ще изчезнат пчелите, след тях лукът и чесънът, а млякото ще стане отровно". Мъдрата жена казвала още, че тези създания идват от ангелския свят, за да помагат на човека.

Пред своята близка посестрима - вдовицата Витка, феноменалната българка казвала, че ще дойдат много и непознати вируси, които ще затрият милиони хора. Казвала още, че в близкото бъдеще няма да има какво да се яде - ще изчезнат пчелите и мед няма да има.

Феноменално

Последни изследвания феноменално показват, че устройството на пчелите способства да преработят дори тежките метали, с които често растенията са замърсени в индустриалните райони. Медът обаче е чист. Експерименти в това направление има и в облъчения от радиация периметър след аварията в АЕЦ „Чернобил“ от 1986 г.

Конспирации

Из родните форуми кипят различни конспирации. Заподозрени за пчелния мор наред с отровните пестициди са и ГМО културите, които заради липсата на контрол се сеят по родните ниви. Вече не е тайна, че сортове мутанти от пшеница и рапица се масовизират в Добруджа и даже се пренасят в чистите посеви в съседство, като ги заразяват. В тази област прорицателката Ванга също се е произнесла иносказателно. В едно непопулярно пророчество тя казва следното:

„Ще дойде ден, ще загине гроздето. Няма да се роди грозде… Ти го сееш пшеница, то ще ражда ръж…“

Статистика

Стряскащата статистика за изчезването на пчелите накара мнозина да се сетят и за предсказанието на Алберт Айнщайн. Той предупреждавал, че ако печелите изчезнат, няма да има кой да опрашва растенията, а на земята ще настъпят войни заради липсата на достатъчно храна.

"Когато изчезнат пчелите, на човечеството ще му остават само четири години живот“, изчислил големият учен.

Експерти припомнят, че последните доклади на ООН също са доста мрачни. Всяка година медоносните насекоми се топят до 85% в някои райони на света. В Европа и в САЩ броят на колониите е намалял с повече от една трета. В Близкия изток - с над цели 75 на сто.

Дядо Влайчо: Всичко ще стане отровно

Дядо Влайчо също давал за пример пчелите, които работели за човека по Божия воля, без да искат нищо в отплата. Пророкът от село Коньово се грижел за пчелина, докато работел към местното ТКЗС. Феноменалният българин се дивял, че пчелите никога не спят и работят до смърт – средната продължителност на живота им е между 3 и 6 седмици. За това време една пчела може да произведе едва лъжица и половина мед. Именно оттук идва изразът „работлив като пчеличка“.

Влайчо обаче виждал, че скоро след кончината му всичко ще стане отровно, а пчелите няма да има откъде да добиват нектар. Все пак той казвал, че плодовете ще бъдат по-малко замърсени от другите култури, растящи по-близко до земята. В едно пророчество дядо Влайчо предрича следното: „Ще дойде време, когато зеленчуците ще стават все по-отровни. Те растат в земята и близо до нея. Плодовете, за разлика от тях, са на високо и приемат повече слънце. Тук е и причината зеленчуците да бъдат по-замърсени“.

В тия времена ще има нечувана инфлация, казвал феноменалният българин: „Скъпотията ще върви напред и бързо парите ще станат изобилни, но незадоволството ще го има“

Акациевият успокоява стомаха, а липовият – нервите

Пролетта пчелите започват своята неуморна работа по опрашването на растенията, с които се храним, и създаването на един от най-божествените продукти - меда. Във всяка лъжица се крие невероятен еликсир, извор на здраве и дълголетие.

Пчеларите вече извадиха и реколтата от акациев мед. Той държи висока цена заради свойството си, че трудно кристализира и дълго време се запазва в течна форма. Богат е на робинин, акацин, ефирно масло - чудесно антисептично средство. Употребява се и при безсъние, стомашно-чревни и жлъчни заболявания, успокоява кашлицата.

Липовият мед, който сега пчелите масово събират, пък действа успокояващо върху нервната система. Неговият скрит коз е в антисептичното му действие и в това, че подпомага лечението на бронхити и кашлици.

Медът от червена детелина също оказва терапевтичен ефект върху дишането, като подпомага отхрачването и подобрява функциите на белите дробове. Той обаче крие още една тайна, че регулира хормоналния дисбаланс - бич за милиони жени по света.

Младите пчели произвеждат и млечице, с което се хранят малките и пчелата майка. То съдържа над 18 аминокиселини, белтъчини, витамини (A, В-комплекс, В5, В6, C, D, E), въглехидрати, ензими, масти, минерални соли и др. Третият продукт, дело на пчелите, е прашецът, който също се сочи за суперхрана. Той се добива от поленови зърна при цъфтежа на цветя, храсти и дървета, които полепват по пчелата, а после от него тя прави малки гранулки. Установено е, че прашецът повишава имунитета на човека.

Погребват Александър Велики в меден ковчег

Друго изумително е, че в кошера е напълно стерилно заради прополиса – друг продукт, произвеждан от пчелите. Микробите нямат шанс за оцеляване и в меда. Чрез него те се борят с инфекции и замърсители. Когато Александър Велики умира, той е пренесен обратно в Гърция в златен ковчег – пълен с кехлибарен мед. В египетските пирамиди е открит годен за консумация мед.